Joråsåatte.

I november börjar jag jobba som personlig assistent, några dagars intro i oktober. Så jobbet är liiite för långt bort i tiden men det får gå. Kan ju hoppas på timvikarieströdagar i oktober.

Så det är bra bra bra. Senså verkar det vara ett bra personligt assistenjobb, ett jobb där man får planera, hitta på saker och se personen i fråga göra framsteg. Det vore fint. Gamlingarna brukar ju vanligtvis inte göra framsteg direkt. Det blir ju lite annat där.


Idag har jag:

- Träffat en yttepytte liten bäbis som var så himla söt och fin och liten med att passande namn också, Gabriel.
- Spännt mina yttepytte små muskler lite på ett core-pass på friskis.
- Ätit egengjord(C blandade lite botten och sådär..) cheesecake, som var väldans jättegod, tillsammans med bäbisens föräldrar. 
- Sökt två jobb.

Så att ni vet menar jag.

Förra hösten:



En bra dag.

Två bra grejor som jag fått reda på idag. Numero 1; Jag ska träffa en brukare på tisdag som jag förhoppningsvis kommer att få jobba hos. Numero 2; Iida som ju utbildar sig till make up artist ska ha en praktikdag på torsdag och inte vilken praktikdag som helst utan en praktikdag på Idol. Så om ni kollar på torsdag och deltagarna är liiite snyggare än vanligt, ja då är det Iidas förtjänst. Bara så ni vet. Coolt i tell you.

Förresten så ska jag ha en modellkarriär på tolv och en halv minut nästa måndag. Jag ska nämligen vara modell för Iidas portfolio som hon gör i skolan, jag ska vara vardagssminkad (tror jag det hette...eller kanske typ naturell..hm..). Lite nervös är jag, för någon bild måste ju bli bra för hon ska ju liksom ha den i porfolion, kanske söka jobb på den, så jag måste vara mitt snyggaste jag då. Tur att Iida ska smeta på ungefär en 100 liter smink först, och att mina ögonbryn är kick-ass snygga för dom är stooora. Jorå.

Så, modellkarriären till ära så bjuder jag på Iida-och-Linda-övar-poser-bilder. Samuel som också syns lite är mästerfotografen.







Alltså detta med tradera...

Är så oerhört spännande för en rastlös, uttråkad, arbetslös som mig. Skorna ligger nu på oerhörda 100 kronor! med dryga två timmar kvar. Oj oj. Vart kan detta sluta? Hur ska det gå? Vem vinner dom oerhört snygga retroinspirerade adidasskorna? Vem vet. Oj oj.

Dansen och jobbsökeriet.

Nu vill jag bara att tiden ska gå lite lite fortare så att klockan blir 18.15 ungefär för då börjar dansen, streeten. För här hemma blir ingenting gjort även om tiden finns, ingan ansökningar blir skrivna och skickade, jag äter bara upp C:s punchpraliner och det är ju mindre bra. Men dom är goda.

Nu har det vart lite brist på jobbsökarinspiration i tre dagar, jag har ju skickat några men det känns lite sådär oinspirerat hela alltet. Kollar dock alla fem hundra olika sidor varje dag för nya anökningar att spara ner på datorn men dom kommer inte iväg. Snart så. Förhoppningsvis.

Förresten så ser det ljusare ut på vårdjobbsfronten, chefen på ena jobbet trodde jag skulle passa fint till ett nytt ärende som dom skulle få in vilket kan innebära jobb, en sådär 70 % kanske, kanske mer, och schema, åh schema, att veta i förväg när man ska jobba, att kunna sova utan att vara orolig att dom ska ringa någnstansifrån samtidigt som man så gärna vill att dom ska ringa någonstansifrån. Ja det är det där dubbla. Men inget är alls bestämt med jag fokuserar på det chefen också sa, att om jag inte blir fast där så "ordnar vi något annat".






Jo men sånt.

Imorn ska jag träffa min nya chef (personlig assistent) och se vad jag har tjänat domhär två dagarna som jag jobbat, lite spännande är det allt. Blir nog bra tror jag, hoppas jag. Hoppas också på att få vara timvikarie hos fler brukare, hoppashoppas. Det är mycket jag hoppas på nu tror jag. På motivation, pengar, jobb, loppisfynd, loppisförsäljning, fikor, och mera dans. En del av mina förhoppningar kan jag ju ordna själv som tur är, fika fick jag gör senast igår med fina kakor och sånna där snoddaschokladgrejer, massa choklad mao, gott var det och sällskapet var bland det bästa och loppisfynda vill jag göra imorn. 

Men såhär såg C i alla fall ut i fredags. Med är också hatten, den fina hatten.




Tack förresten för alla fina gratulationer!

2008.09.12




Uppklädning.

Blev lite sugen på det, klä upp mig, göra något roligt, sminka mig, fixa.

Men också på att gå runt i slappa kläder och bo på sunkiga hostel i Ecuador.

Svaret på mina önskningar är jobb. Är det svaret på allt? Ekonomi. Inte allt kanske, men det skulle ju hjälpa. 

Kantareller och auktioner.

Nu har jag lagt upp auktioner igen, två stycken, fler är påväg. Mina testauktioner funkande fint och är nu postade och allt.

Idag har förövrigt varit en rätt seeeg dag, sökte lite jobb, åt lite mat, såntdärnt nödvändigt. Var dock på ett friskispass, ett som street-kompisen håller i, insåg att konditionen inte finns alls, inte arm-musklerna heller för den delen. Tur dansen börjar nästa vecka, och att jag köpt ett friskisgympakort så jag kan gå på yoga, hur mycket yoga jag vill. Flera gånger i veckan till och med. Tanken är; jag kanske är arbetslös men jag är i alla fall vig. Typ. Lite stark också.  Men den där dansen är det bästa. Oj oj.

Sånnahär åt vi igår, dom var goda, vi börjar få in det där svamp-plockeriet nu, vi avancerade från 5 st till kanske 10 som inte var mini.



Full koncentration.



In action.





Nej det tror jag inte.

Jag tänker att jag borde gå och lägga mig för att jobbet kanske ringer imorn och då måste jag ju upp tidigt. Men nä så kan jag ju inte tänka, då får jag ju lägga mig tidigt varje kväll och det är ju inte så roligt. Så nej. Sova kan jag göra sen. Kanske.


Hurra!

Vilken ekonomisk dag det blev det här. Väcktes 07.03 av att klockan ringde, hoppade upp och svarade och det var såklart jobbet, den kära hemtjänsten, som behövde mina hemtjänster. Så jag tryckte i mig en macka samtidigt som jag klädde på mig och vaknade till liv. Sen cyklade jag i regnet mot jobbet där jag möttes av ett gäng damer och en man och en massa nyklar. Dagen rullade på och jag blev hungrig, hade dock ingen mat utan endas två små små mackor och tre morötter. Dom hjälpte tillfälligt vid lunch med vid fyra när jag spenderat eftermiddagen med att städa så var jag så hungrig så jag darrade. Som tur var mötte finaste C mig vid jobbet och vi gick och handlade mat. Det blev, min nya favoriträtt, Keldas tomatsoppa och vitlöksbröd. Oj oj. Jag åt mycket och blev för mätt. Men det var fint ändå.

Så, till ekonomiskt hurra nummer 2. Mina tradera auktioner blev sålda! Koftan som var osåld till bara kanske en halvtimma innan den tog slut gick upp till 30 kr. Fiiiint. Väskan är också budad och ligger nu på 25kr med 38 spännande minuter kvar.

Nästan så man blir rik på det här, eller kanske inte, men det är kul. Mest traderande då, men jobbet var också helt okej idag.

Så bra så bra. 

Lördagskvällsnöje.



Idag blev kvällsnöjet att lägga upp en bild eller två, sen ska vi se Carnivàle, en av dom bästa serierna någonsin, tycker jag. Den har det mesta, lite drama, lite kärlek, lite relationer men främst så har dn mystik och kamp mellan det onda och det goda. Hur bra som helst. En sån serie jag vill ha på box.


Sofiiiiia!

Finaste Sofia har intagit landet igen, känns fiiiint. Har inte pratat med henne än, men känns bra att hon är tillbaka så att man kan återfå normal kontakt igen.

Du har varit saknad, I tell you!

Birdie.

Idag var jag på arbetsförmedlingen, inte så mycket att hurra över, mer ett "tack och hej nu är du inskriven så kom hit igen två gånger nästa vecka". Kan tillägga att jag väntade i över en timme på att få höra dom orden. Jaja, nästa vecka då. Då ska jag få en handläggare.

Annars så har jag sökt två jobb idag, 7 totalt denna vecka, har sparat två sökningar tills imorn. Så totalt nio blir det väl då. Lite svårt det där med struktur när man inte har något inbokat att göra. Men försöker komma upp i tid och kolla jobb och så på förmiddagen. Tar ju sin lilla tid. Men det jobbiga är att jag blir nervös om kvällarna när jag ska gå och lägga mig, nervös över om dom ska ringa från hemtjänsten(inte så troligt, dom har inte ringt än) och väcka mig vid 7. Så vaknar jag också vid 6 och väntar på att dom ska ringa. Segt är det. Att gå och vänta hela tiden...Men men.

Våra vänner fåglarna från Linköping.





Å snart kommer en kompis hit och fikar, jag har köpt barista-mjölk, har velat testa det förut till att göra latte med, men det har inte blivit av, förrän idag då. Spännande it is.


Ett gammalt kvarter.

Kamerna hittade hem igår, det känns bra, det firade jag med att ta 76 bilder under vår Linköpingsdag. C hittade en fin hatt också, på Misoui, kanske kan jag fota honom i den någon dag. Men här är den i påsen i alla fall.




Fotot är förövrigt taget på ett café i Gamla Linköping, ett område, som ett kvarter som är gammalt. Fint och mysigt var det.

Ungefär såhär:



Sen fikade vi alltså, vi och en massa fåglar som ni får se sen.

Jag traderar!

Spännande dethär ju, nu vill man ju sitta och kolla in aktionerna hela tiden. Mycket spännande! Men lite svårt är det allt, hur  många bilder, hur mycket text, vilket utropspris, men ja kul och spännande ,och det är ju fint om något som jag inte använder kan gå till någon som använder det. Sen så kanske jag kan försörja mina egna loppisrundor också...

Något annat spännande är att jag ska hämta ut kameran imorn, hurra!



Bilderna ovan är vad jag säljer, än så länge, dom är lite av ett test. Här är dom.

Plocka, fixa, laga, städa, ordna, läsa....

Det är inte förrän nu det känns på riktigt, den där arbetslösheten. Jag jobbade förvisso sista dagen för mer än en vecka sen men fram tills igår har det känts som någon typ av hemma-semester. Men så igår när jag skulle gå och lägga mig så ville jag inte, var trött med rastlös på samma gång. Kändes som jag borde göra något, ställa klockan åtminstonde. Och idag har känslan hållt i sig, jag plockar med allt, tvättar, lagar mat, fotar, skriver jobbansökningar, läser jobbannonser. För nu känns det inte som att man bara kan slappa, det är inte ens roligt, det är bara stressande. Och detta, mina vänner, är dag ett på riktiga arbetslösheten. Hoppas den inte håller i sig, arbetslösheten alltså.

Tänk om jag hade mitt piano här, eller mitt och mitt, mitt och Iidas kanske jag ska säga. Men jag skulle gärna ha det här, då kunde jag öva hela dagarna, när jag inte plockar vill säga. Sen så är det fint också.



Mitt nästa plock- och fixprojekt är förövrigt att möblera om, kanske sovrummet. Det är ju bland det roligaste som finns. När jag bodde hemma gjorde jag de ofta, känns ju som ett nytt rum när det hela är klart. Tror jag fått den ådran av mamma, hon gör också det ofta, flyttar på soffan eller matbordet eller vad som.

Vi fixade förövrigt möbler till stugan i somras. Jag var inte där när dom väl kom på plats men det blev så himlans fint, blir så sugen på att åka dit, gå på stranden och träffa farmor.



RSS 2.0