Det andra hemmet.

I helgen åker jag hem, till Kungsörhemmet, en sväng. På fredagsmorgon bär det av. Det blir fint, jag saknar dom där hemma. Känns lite som att det var jättelänge sen, men det var inte så längesen egentligen, men ja, fint blir det i alla fall. Kanske får man träffa den där Örebroaren som min syster tycker så mycket om? Förhoppningsvis. I alla fall får jag ju träffa systern och föräldrarna, kanske mostern och så C:s syster också, fint blir det.

Hade velat åka hem redan på torsdagen men då hamnade Lykke Li och lite festlighet med klasskompisar i vägen. Och sånna fina festligheter kan ju inte missas.


Vi råkade bara.

Idag lyckade jag, Christoffer och Miakoda gå världens längsta promenad, ungefär 100 mil var den. Vi råkade gå den långa promenaden. Vi skulle gå från brukshundsklubben (Christoffer och Miakoda ska gå agilitykurs), det skulle vara genom skogen och se kommer ni till en väg och vips där är en spårvagn. Riktigt så var det inte, det var mer där var en väg och vips ännu mer väg och sen vips, en spårvagn. Men då tyckte vi att det var en briliant idé att gå ända hem, "vi är ju nästan hemma nu ju".  Eller kanske inte. Men 100 mil senare var vi hemma. Jag åt sushi, Christoffer åt falafel, Miakoda sov nog, m.a.o. alla överlevde strapatsen. Skönt.

Dagens nöje.

När mycket känns pressat och stressat så roar jag mig med att gå in mina nya finskor. 4 cm klack är mycket för någon som inte är van vid klack. Kom dock på att jag i 6:an ungefär hade höga klackar, klumpiga sådana. Men nu är jag nybörjare. Det går rätt bra.

image139

Veckans roliga.

- Som ni kanske vet så infinner sig min födelsedag om drygt en månad. Vilken kan innebära presenter. Nu är det så att jag funnit ett par svarta finskor med minikilklack, dom ser kanske lite tantiga ut på bild, men oj så fina dom är på. Som små svarta-passar-både-till-byxor-och-kjol-fin-skor. Dom ska jag få i förtidig födelsedagspresent av C. Fint.

(Förövrigt har denna vecka varit den drygaste av alla veckor jag studerat på universitet, allt strular. Men skorna är i alla fall fina.)


Sporlov?

Jag stör mig ofta på saker, främst och mest när jag är stressad, vilket jag är nu i allra högsta grad. (Jag kommer att vara världens lyckligste Linda när intevjuerna är gjorda.) Till saken, en av de saker som stör mig idag, eller denna vecka kanske, och kanske nästa, är detta så kallade sportlov som alla talar om. Vilket sportlov? Sportlov och lov i största allmänhet tog, för min del, slut för ungefär fyra och ett halvt  år sedan. Så när exempelvis dansen "tar sportlov" blir jag lite bitter. Innebär det att dansen är till för sportlovsinnehavare? D.v.s. människor under 19 år? Jag har också rätt att göra gettoposer till Timbaland, eller leka cool tillsammans med Methodman.

Sådärja. Jag är lite bitter.

Men jag har ringt samtal i dag med.

(Såg att Romme har nya backar, jag blir lite sugen) 

Bio och burgare.

Igår svängde vi (jag och C) förbi biografen och såg filmen Juno. Det var fina 96 minuter men tyvärr var salongen full med ungdomar, eller ska jag kanske säga kids, som tyckte det var lägligt att prata och vara allmänt jobbiga.  Men filmen levde upp till alla mina höga förväntningar och jag är lite kär i Ellen Page som spelar huvudrollen. Så vill ni se en film med/om en tjej med snabba repliker, kärlek, fin musik och som har lite känslan av Little Miss Sunshine så se Juno.
 

Hurt hurt!

Vilken hurttis jag är, uppe vid sju, yoga vid åtta, läskiga samtal vid tio.  

Borta!

Nu har ett metodologiskt ont skickats in i sista minuten nästan. Det blev inte bra med det blev klart. Så nu mina vänner är det magisteruppsats för hela slanten fram till juni. Imorn firar jag med morgonyoga klocka 8.00.

Magisteruppsatshandledning nr. 1.

Magisteruppsatshandledning nr1 är nu avklarad. Det gick ok. Jag var nervös, så mycket mycket nervös, men det gick, jag överlevde. Nu måste jag bara "grubbla" över vissa saker, såsom varför detta är intressant, så att jag finner en kärnfråga till min uppsats. Inte så lätt nej. Jag är på "jo men det är ju intressant"-nivån + att jag inte tycker att en sån studie som jag vill göra inte är gjord, såsom jag vill göra den. Men frågan är ju , varför detta är intressant, jag ska kanske tillägga att handledaren inte var på något sätt negativ, han sa bara att jag måste grubbla. En godkänd 1a handledning m.a.o.

14.27

Det ska yogas idag också.

En annan bild från igår.

image138


Lördagskvällen.

image137


Fettisdagen.

image135

Den var god, men kanske inte lika god som den i lördags. Jag måste passa på nu, medan dom finns. Eller medan man är sugen kanske, det brukar ju vara en period såhär innan våren. Men såg semlor i affärerna innan jul också, men då kändes pepparkaksdegen mer lockande.

Plankan också.

Idag har jag gjort plogen, fisken och solhälsningen, och så kanske några fler men minns inga fler namn. Men friskis&svettis yoga var i alla fall kvällens aktivitet, det var fint, dom hade tända ljus och grejer, lite lyx. Sen så avslutades det med avslappning, så nu är jag redo igen. 

Köttigt.

När jag satt och icke-studerade och fördrev tid med att läsa diverse bloggar så började jag nånstans mellan bloggläsandet och betapetandet att läsa denhär artikeln: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_248685.svd Den var intressant så nu tycker jag att ni också ska läsa den! Ännu en anledning till att skippa djuren som mat, eller i alla fall minska ner på det. Kanske bara äta närproducerat och ekologiskt?
 

RSS 2.0