Lost och Muffins.

Idag har jag haft den slöaste dagen på länge, en oooerhört givade dag dock, ur "Lost" synpunkt. Har nu sett 2,5 månaders Lost-avsnitt på en dag, way to go, tycker jag. Nu på kvällskvisten så har jag, bara för att riktigt ordentligt ha en onyttighetens- och slöhetensdag bakat muffins, eller bakat och bakat, bakar muffins kanske, dom är i ugnen. Christoffer däremot är och tränar, duktigt . Hade dock en mycket god plan idag, som Miakoda satte stop för. Jag tänkte nämligen gå runt strömmen med henne idag, men icke, hon kutade ut på gräset utanför huset, gjorde sina behov och slängde sig sedan in i hörnet bredvid dörren. Och där satt hon, vägrade att gå, vet inte varför, men ja så var fallet i alla fall.

Men imorn, då jävlar.

Världens cooolast Camila.

Japp så är det nog, hon är en coooling hon, vill ni promt se mer bilder på en av världens sötaste barn så är det bara att komma hit, eller bjuda hem mig!
image65

Allt kändes så mycket helt plötsligt, magisterångesten slog mig.

Men heeey, det löser sig nog.  

Det var det, det.

Jaha, hemma nu alltså, efter 10 veckor. Flyget gick fint, lite väl långt bara och lite sådar allmänt jobbigt.  Igår blev en finfin dag, möttes på Arlanda av mamma, Iida och Christoffer, DOCK en sisådär 2h försent, pga ett liiiitet missförstånd, men jaja, dom kom tillslut iaf, och det var fiiiiiiiint att pussa på dom igen. Väl hemma blev det lite presenter till dom, hoppas dom gillade prylarna, jaja, dom ar långväga i vilket fall. Sedan blev det den efterlangtade middagen, GRILLAT! och det var precis lika gått som jag hoppats pa, eftrerrätten blev rabarberpaj, inte illa alls. Hurgottsomhelst. 

Var väääldans trött igår, efter ett dygns vaken tid utan natt, men hade skitsvårt att sova och vaknade inatt och var lite lätt förvirrad, men jag återhämtar mig nog snart. Skönt dock med duschar utan klorlukt och bröd utan socker. Det ar grejer det. Hade också lite fotovisning igår, har ju endel  sånna trots allt, foton alltså, brända och nedsparade fran alla dom finfina människorna jag träffade därborta. Så, har kommer lite foton från min och Katehrines lilla tripp till kusten. Börjar dock med ett foto som verkligen talar sitt tydliga språk, min kanske 3 dag i Ecuador, ser väääldigt blek ut och lite lätt förvirrad och kanske till och med lite rädd, haha.      

Från Mindo, uuuundertbart fina Mindo.
hahaaaaa


Katherines och min söta vän hunden, från standen i Montñita, han brukade hänga där på stranden och valde att parkera under min solstol.
v?r v?

Jag på stranden med en sjal på huvudet, tänkte att jag skulle undvika att bränna min stackars hårbotten igen, har flagat som en galning i stort sett hela resan, och mitt hår var nästintill blont när jag kom hem, med inlag av grått, inte så vacker med andra ord, det rådde dock min kära mor bot på redan igår, så mitt hår har nu återgått till sin normala färg.   Jihaa.
jag

En rätt cool bild på en krabba(eller?), sådana fanns det gått som överallt på stranden, dom sprang omkring hurfortsomhelst och grävde ner sig i sanden.
scary

Här är en vybild grån vårt hotell, inte så illa, inte illa alls.
soool
Från balkongen på hotell numero uno, sjuuukt fin utsikt, dock lite varmt(därav bytet till hotell med fläkt), men ja utsikten kan man ju inte klaga på. En annan anledning till bytet var den nattliga incidenten med kackerlackorna som Katherine, mycket tappert, hade ihjäl men min flippfloppa.
forsta hotell

Och en, lite lätt suddig, men ack så fin bild på oss på ett av otaliga pizzastallen som vi provade. Kan låta som att jag bara åt pizza därborta, men så ar inte fallet, 97% av maten bestod av soppa+ris+ägg(i sjuuuuka  mängder)+bönor+linser, det är bara så att pizzorna var väldans goda, sådetså. :)
kusten
Ja, det var väl det då, resan alltsa, kan dock hända att det dyker upp en och annan bild mer från den, men den som vill ha ytterligare bildbevis från resan får helt enkelt hälsa på:) Det är bra med bildbevis, för allt känns så himla långt borta nu, var jag där? Träffade jag alla underbara människor? Hur länge var jag  där? Känner jag världens sötaste lilla Camila?("No en tu boca Cami!!" var min standardfras i 3veckor, hon hade ett omättat behov av att stoppa ALLt i munnen, eller åtminstone smaka på det lite....bara liiiiiite....haha, så brukade hon kolla på mig och le lite (sådar som att "jag vet att jag inte får det men jag ska bara smaka på det liiiiiite")när jag sa att hon inte fick det, och sen bara slicka lite på det istället, ja sötare flicka får man ju leta efter.) Kom jag hem igår? Är koriander verkligen äckligt?(JA!) typ sånt, så kanns det litegranna.

jaha, nehe, idag blir det shopping.

//Linda

Quito, igen:)

Sa nu ar jag tillbaka i Quito efter en bussresa fra helvetet, eller egentligen tva bussresor, en sjuuukt skumpis och krokig fran Montañita till Puerto Lopez. Borjade ma lite latt illa, men hoppades pa att det skulle ga over, men icke, kanske 10 minuter fran Puerto Lopez lyckades jag fixa min forsta spya i Ecuafor,  hann dock precis fa tag pa en plastpase, som tyvarr var liiiite sonder, sa, ja, jag spillde litegranna....sen slangde jag ut allt genom fonstret i ren panik...ja, sa nu har ni alla snuskiga detaljer ocksa. Efter en dags vantan i Puerto Lopez steg vi pa bussen som skulle vara den sakraste och basta, "skulle vara" alltsa, chaufforen korde som en idiot, satena var obekvama, det var dyrt, antingen kokhett eller svinkallt och heeeeela bussen var invaderad av sma minikackerlackor....sa nu ar jag trott, blev inte sa mkt sovade. Sa jag och Katherine unnade oss varsa lyxfrukosten bestaende av Amerikanska pannkakor med chokladbitar i, helt underbart gott var det, och lyxigt.

Nu ska vi snart ivag och shoppa litegranna, slosa mina sista pengar, neeeej inte riktigt, men nastan...

Cuidate! (mitt favvo spanskaord, vilket betyder typ ta hand om Er(till en Ni-person tror jag dock, men ja ja, det ar fint i alla fall))

kram//Linda

jaha

Kanns sa omotiverat att blogga nu nar jag snart ar hemma, men bara sa att ni vet, jag lever och frodas. Vilket innebar; jag slappar pa stranden, ater god mat, uuuuunderbar frukost och glass.

¡Hasta pronto!

//Linda

Montañita

Nu ar jag och Katherine pa kusten, narmare betamt Montañita, och det ar alldeses saddar underbart som jag trodde det skulle vara, varm (Turkiet-varmt), och fint och varat hotel ligger en sisadar 15 meter fran stranden, inte illa for 6$/natt. Sweeet ar det. Det kande dock lite sorgligt att lamna projektet, barnen och Eva, har ju varit dar 24h/dygnet i 3 veckor, kanns det som...

Men men, nu ar det 1 vecka pa kusten som galler, bada, ata frukt, ata glass, bada lite mer, bli liiite brunare(min mage och ben ar blandande vita...) sant, ta det lugnt, har bara en tid att passa och det ar 21maj kl. 9.15 pa flygplatsen i Quito. Aker forresten dit med nattbus natten till sondagen, sa i Quito blir det lite sistaminuten shoppande pa marknaden och lite falafel och lite milkshake. Hehe, det ar verkligen sa med resor(for mig), det blir alltid massa mat, Hultsfred t.ex. vad ar inte det om inte en matresa(tacovagnen, quorn-mackorna(dar viid campingen)) och Turkiet till viss del med, Middag+fordrink+frukt till priset av en middag, mat maaat maaaat(och glass). Ja ja.  

nehe, det blev kort idag med, men jag ar snart hemma, och da kan jag lagga upp bilder!:)


kram//Linda

en korttis

Sa, ett kort litet inlagg blir det nu, hinner nastan aldrig med detta numera, iom att internet inte finns nara projektet...men men, jag lever i alla falla, sa ni vet.

Vilcabamba var over alla forvantningar, heeelt underbart, vame, eldflugor, trevliga manniskor, billigt vin, gratis boende och massa annat, har finfina bilder som ni far se sen:)

Kameran ar puts veck fortfarande, och lar nog sa forbli, men tack och lov sa delar Eva och jag pa allt, haha, ordagrannt, sa hennes kamera har funkat som min den senaste tiden:) sa bilder finns!

nej nu ska vi agna oss at den aktivitet vi alltid gor, vi ska ata, pizza blir det:) pizza, glass och djurkex is the shit!

ha det fint!

kram//Linda

Vilcabama

Nu ar Eva och jag pan en liten helgresa till Vilcabamba, vi fick fredagen ledigt och spenderade 6 laaaaanga timmar i en buss for att komma hit. Mend et var det vart:) Det ar en by i en dal som ar omringad av grona berg, superfint ar det. Vi bor hos en van till Eva som heter Blair, vilket ocksa ar trevligt iom att det ar gratis..:) Ser ocksa fram emot en helg UTAN soppa UTAN koriander....for det finns det  mycket av har. Soppa ar det varje dag, forst soppa sen annan mat med ris till, och kryddan fran helvetet, koriander, har dom i ALLT...:)

Ja, har i Vilcabamba ska vi inte gora sa mycket, hanga, ata god mat och njuta av allt, chilla.

Projektet ar fortfarande lika underbart, sa himla kul ar det, ar sa glad att jag bytte hit, leker med barnen, malar, rensar ogras och ater djurformade kex:) Camila ar fortfarande en underbar liten tjej som jag vill stoppa  i fickan och ta med hem.

Vi bakade brod en kvall i veckan ocksa, eller brod och brod, anti-socker-brod som jag ar skulle jag kalla den slata bullar, men men dom fyller sin funktion, man blir matt. ch dom ar faktiskt goda sadar pa morgonen med mjolkkaffe(dvs varm mjolk med snabbkaffe i) men tycker fortfarande det kanns mer som en bulle an som en frukostmacka:)
 
Dock sa har det hant en mycket mycket trakig grej, min kamera har blivit stulen, vet dock inte om historen om kameran ar slut an, kanske kommer den fram kanske inte, antagligen inte, men det ar surt mycket SURT att forlora 5 veckors fotande. Ar dock himlans glad over att ha taffat massa trevligt folk som jag tror kommer att maila massa bilder till mig:) Men for att lata llite latt dramatisk och sa, sa ar det nagat som jag lart mig har pa min resa sa ar det att det mesta loser sig i alla fall, pa nagat satt.
 
Snart ska jag hem ocksa, om ca 2 veckor kommer jag att vara pa arlanda och traffa dom som betyder allra mest, underbart ska det bli, konstigt ocksa pa samma gang, nu ar dom veckorna som var efterlangtade och skrammande pa samma gang, snart over. Gaaaalet. Nu vill jag bara visa alla hur underbat fint det har landet ar, alla sjukakontraster, mellan extremt askvader och sommarvarme, mellan alla superfina berg och halvjungel, och GIGANTISKA insekter och kollibrier....underbara underbara land....Har redan en rutt planerad for nasta resa(med Christoffer och alla adra som vill hanga pa(nagan?), Quito-Mindo-Baños-Cuenca-Loja-Vilcabama-Guaiaqil-Kusten....:)

japp, nu ska jag ata nagat.

ha det fint!!(ses snart:))

//Linda

 

RSS 2.0