Den mystiska pallen.

Idag är det den fiktiva dan före dan före dan, vilket innebär att jag endast har en ynka heldag kvar i mitt egenkomponerade schema. Det känns fint. Sen är det familj, vänner och såntdär som gäller.

Idag shoppades det en pall för 25 kronor och en sockerkaksform för 8 kronor, det är fint det där med loppis, Erikshjälpens loppis var det idag.

Det som dock är det mest spännande med pallen är att den skramlar, när man vänder på den uppochner så är det nånting under själva dynan som skramlar, som att det är någonting inuti. Tredje bilden visar undersidan där man ser att det är som en träskiva fastspikad. Personligen tror jag att det finns mycket mycket värdefulla och gamla smycken därunder, ja eller kanske guldmynt, antingen eller. C tror dock på lös stoppning eller ngt liknande, men det vore ju mycket tråkigare. Hursomhelst så är det en fin pall som vi inte riktigt vet vart vi ska placera, men det löser sig nog.

  

image127

Jag kanske fortfarande hinner.

Den stora planen sprack, men det är väl det dom är till för dom där planerna, att ändras på alltså. Så sa en Fia att det är ok också, så då är det väl det. Men jag kan hinna ikapp, om jag tar igen imorn, speedskriver, då jävlar.


Planering.

Nu är det planering som gäller:

Idag: Fråga 1 och 2 på "hemtentamen" (situationstecknen står för att det inte är nån jävla hemtentamen utan mer en uppgift som kan göras på 1000 olika sätt, så dom luras bara, eftersom hemtenta, enligt mig, ska vara frågor som man ska kunna svara på, alltså sådär ganska konkret, sen klart att dom skulle kunna ha med en lite mer analyserande, men denhär "hemtentan" består av 1 rätt konkret fråga och 3 luddiga och breda, och så ska man skriva ihop dom på bästa valfria sätt, det ska vara stringent och bla bla...och visst dom kan ge oss en sån uppgift men det är inte en hemtenta det är en uppgift/arbete/paper på givet tema, sådetså. ) ska vara klara.

Imorn
; Fråga 3 ska vara klar + att hela texten genomläst och inskickad.

Onsdag:
PM-dag nr 1. Göra grovskiss på PM + läsa läsa läsa.

Torsdag:
PM-dag nr 2. Göra grovskissen mindre grov + läsa läsa läsa.

Fredag:
Mini-jul ala C & Linda. Vilket innebär fika + god mat + julgodis + julklappar + att jag vill svänga förbi arbetets museum och kolla in utställingen om Sverige och förintelsen(minns inte namnet), den handlar om det rasbiologiska institutet sverige hade. Så det är alltså på fredagen det smäller, det STORA härliga men ack så korta jullovet tar sin början.  

Bilderna är på mitt senaste loppisköp, en tennburk märkt svenskt tenn, me love burkar och askar och...sånt.

 

Mitt knäckproblem.

Ett av dagens mindre problem: Jag var så sugen på att göra knäck med mandel i, men icke, vi har ingen tjockbottnad kastrull, och ingen sån - ingen knäck. (Vi har heller ingen tillräckligt stor microskål.) 


Uppdatering: Vi hade en halvtjockbottnad kastrull, så knäcken blev gjord och den blev gooood!

Röda stövlar.

Myslördag med sovmorgon, en välförtjänt sådan, sen gick vi ner på stan en sväng och jag köpte lite julklappar, efter det så blev det fika med F & K, det var trevligt det, på nytt ställe t.o.m. det hette något i stil med Bagarstugan. Det var ett rätt mysig fik med gigantiska bullar. Någonstans därimellan letade jag efter röda strumpbyxor med fann ett par röda stövlar...liiite illa eftersom jag kanske inte borde lägga pengar på stövlar i december med tanke på allt annat som ska köpas. MEN jag har kommit fram till en del smarta argument till varför jag borde behålla stövlarna (för tanken var, som vanligt, jag köper dom nu så kan jag fundera och så kan jag lämna tillbaka dom nästa vecka...inte så troligt kanske...men ja, det var tanken.) I alla fall, argumenten; jag behöver ett par stövlar eftersom jag inte vill slita ut och till slut döda min finfina svarta stövlar, dom var rätt billiga 399(eller kanske inte med tanke på att det var på skopunkten...), dom är röda, dom är höga i skaftet, ingen klack och dom passar och piffar till alla mina gråa&svarta klänningar + att jag kan ha dom över jeans. Så kontentan av det hela är ju att jag till och med tjänar på att köpa stövlarna eftersom jag inte kommer att slita ut mina svarta, som var dyra. Eller så kan jag se det som en julklapp till mig själv...kanske kanske det bästa argumentet....God Jul Linda!


Miakoda.

Nu har en hund promenerats, Miakoda närmare bestämt, det gick fint, jag mutade henne med godis. Men väl hemma insåg jag att hon tagit med sig kilovis med lera på ben och mage så det var bara till att lyfta in henne i badkaret. Eller bara och bara, jag insåg rätt snabbt att hon är tung (ingen Aatu direkt som man tvättar av i handfatet), men jag lyckades ta någon typ av grepp och baxa in henne i badkaret i alla fall. Tror inte jag gjorde riktigt rätt, hon frustade litegranna, nästan som en häst, kanske mosade jag henne lite, men det gick i alla fall. Väl i badkaret tog det ju längre tid än jag trodde bara att skölja bort leran, den hade letat sig in i tassarna och smetat sig fast ordentligt. När hon var klar så torkade jag henne, dock inte tillräckligt märkte jag för hon har droppat lite varstanns, så nu stinker det blöt hund överallt. Dock så la jag en hög med hundgodis i hennes säng och hoppades på att det skulle hålla henne där, men icke, nu ligger hon i en pöl med vatten på vardasrummsgolvet.

image121

(inte kanske så smickrande bild på Miakoda men lite rolig kanske, eller ja, kanske inte.)

Min kväll ska jag spendera på folkuniversitetet, jag ska först dansa i andra nybörjarstreetgruppen, sen ska jag kolla på modern dans, nybörjare, för att se vad det är för någonting. Skoj ska det bli och nu ska jag byta om! 


Tre veckor, ungefär.

Det är alldeles för mörkt nu, det blir som aldrig riktigt ljust, lite snö skulle ju fixa den saken men icke, bara regn. Men om jag bortser från alla ton av böcker jag ska läsa och alla miljarder ord (och ja, jag överdriver, det är roligare så) jag ska skriva så ser jag fram emot julen. Jag  vill baka pepparkakor (d.v.s. äta pepparkaksdeg) med Iida och pappa, eller pappa tittar väl mest på och filmar, jo så är han ju ansvarig för själva ugnen med. Men Iida och jag gör ju det stora arbetet med själva kakorna och jag gör degen, den så goda degen, den är godast precis när den är nygjord när den inte blivit kall än, dagen innan. Men innan allt det så måste jag köpa julklappar, har köpt en, en ynka liten liiiite julklapp. Men men, det är ju heeela tre veckor kvar...

Bilden nedan är en suddig en från en av Miakodas drag-rundor i skogen. När jag är med så springer jag före och lockar henne medan C cyklar. Det är rätt kul, roligare än att springa omkring i skogen själv i alla fall.  

image120

1a advent.

Söndag igen och ny vecka imorn, en vecka med så mycket att göra att jag inte ens vill tänka på det. Nu känner jag inte ens för jul, advent eller julkalender, det är så förbannat mycket som ska hinnas både före, under och efter jul. PM ska in 3:e januari och hemtentan den 4:e, eller kanske var det tvärt om, det spelar ingen roll, båda innebär galet mycket som ska läsas och cirka 12 sidor sammanlagt som ska skrivas. Det går ju att hinna, det är ju så, ingen omöjlighet men det är mycket, bara inför pm:et så är det metodböcker, tidigare forskning och en jävla massa teori och ja hemtentan är ju också en del...

image119
 
Bilden är tyvärr inte från idag, idag har vi ingensomhelst snö, bara regn och massa plussgrader.  Har dock i alla fall hängt upp ett julpynt dagen till ära, hejja, men snart så...

Loppisfynd.

Idag har jag och C vart en sväng till vår favoritloppis Bra och begagnat. Det är så fint det där, en gigantlokal med allla möjliga grejer till bra priser och sen så jobbar det bara trevliga gamlingar där. Det blev lite köpt idag dock, i jämförelse med förra gången då det inte blev någonting. En lite större burk, en mindre burk, en kopp (eller vad jag ska kalla det..), en ask och ett skärp. Och allt detta för det lilla priset av 75 kronor, asken jag köpte var 35 av dom kronorna, så det är fint det.

     

Uppmärksamma att den lilla asken har rött sammetsaktigt tyg inuti. Det är en fin ask det. En pillerask gissade den trevliga gumman i kassan, och vad skulle det annars kunna vara? Men varför är det glasögon på? Och vad jag ska använda den till vet jag inte heller, men det finns ju många områden där den gör förträfflig nytta, som prydnad exempelvis. Jag gillar den massor i alla fall.

Och den äldre kvinnan som tog betalt och diskuterade pillerasken med mig var så snäll och söt, rar kanske jag skulle kalla henne men det ordet använder jag inte i vanliga fall så, men ja rar kanske. Hon avsutade med att säga: Du är så välkommen tillbaka!  Det är kanske inte så konstigt att någon säger det i säljsammanhang men hon sa det så fint och ja sådär. Jag gillar henne också, henne och asken.
 

RSS 2.0