En grej jag skulle göra men som glömde lite så jag gör nu lite lite i efterhand, en utmaning är det.

Som jag fick av Iida som går ut på att skriva fem saker om en själv.

Reglerna är:

- Länka till den som utmanade dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- Berätta 5 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
- Utmana 5 stycken och länka till dom i slutet av inlägget.
- Låt som få veta att dom blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Så. Fem saker alltså.

1. Jag tycker det är väldans hemskt med små små små svart hål, typ maskhål, eller andra små hål. Detta får mig att rysa hemskt mycket. Eller tanken på att bita i tyg, främst stickat kanske, fy, hemskt är det.

2. När jag snyter mig så kommer det ut luft ur min tårkanal. Så jag får alltså en massa tårar i ögonen när jag gör det, främst vänster öga kan jag tillägga. Ibland bubblar det också, för att det kommer så mycket luft. Jag vet inte vad det beror på, lite konstigt är det.

3. När jag blir stor så vill jag bo på landet, helst i ett sånt vitt stenhus. Jag vill att det ska finnas ett litet stall också, och en stor hage. Stallet kan ungefär tre boxar, i två av dom vill jag ha egna hästar, en som jag kan rida på och en liten som sällskapshäst. I den tredje vill jag ha en kanin eller två.

4. Jag tycker om att plugga och saknar det rätt så mycket. Men en sak i pluggandet som jag gillar är att ha anledningar till att köpa block och pennor. Jag skulle kunna ha hur många olika sorters block som helst, och pennor. Och så tycker jag om att skriva fint i dom, att använda olika färger och dra pilar och sånt. Roligast är när man ska plugga inför något, typ en tenta(som jag inte hade så många iochförsig, men jag hade några i statistiken och 3 världsdelar) och så brukar jag skriva om anteckningarna som är viktigast på ett fint sätt, på papper utan rader med färger och pilar och mindmaps och sånt. Jo, så tycker jag att bland det bästa i blockköparväg är när man får köpa almanacka, och skriva in alla viktiga datum och sånt.

5. Jag är extremt lättskrämd. Häromveckan fick jag  hicka när jag och C var ute och gick så han skrämde mig, alltså typ sa bu lite högt och vände sig snabbt, så jag började gråta. När jag dammsuger och är ensam hemma så är jag alltid lite orolig för att C ska komma hem utan att jag märker det och bara stå där när jag vänder mig om, sånt blir jag så himla skrämd av. Så, skräm mig inte då börjar jag gråta.

Sådär ja, 5 saker var det och jag utmanar Clara, Fia och  Karin.

Oj, det blev lite långt det hela, men ni får stå

Häromdan.

I tisdags bjöd jag på scones, dom var mindre snygga men mer goda. Ost och tomat hade vi på och det var vi och vänner som åt. Fint var det eftersom två av fyra av vännerna överger Norrköping för Sthlm i en och två månader. Hur lång tid som helst, nästan. Det återstår att se hur detta ska gå. Senså drar dansvännen till Asien också, i en mindre evighet, ett halvår. Ja ja. Så är det. Dom kommer att saknas såklart.

Förövrigt tycker jag om porslin, helst te och kaffekoppar, gamla koppar, nya koppar, mönstrade koppar och enfärgade. Så när jag bjudit på scones så var det en massa disk på tork när jag diskat. Rätt fint tyckte jag det var. Kändes nästan synd att proppa in dom i skåpen igen. Dom guldiga nedan fick vi förövrigt i förlovningspresent, hur fina som helst (och te:t var jättegott med!).




En speciell dag i somras.

Jag var den (självutnämnda) officiella fotografen på Iidas stundet. Jag fotade allt och inget med kameran jag med glädjetårar i ögonen fick dagen innan. Det finns några stycken bilder på mig från den dagen och denna är en utav dom. Fotot togs av Iida själv, då jag fotade henne och hennes studentkamrater på deras champagnefrukost. Och jag hade klänningen med den djupaste urringning jag någonsin haft. Men den var fin och hade flera lager tyg och så var den fluffig. Jag ser lite gravid ut på bilden men annars gillar jag den nog, bilden alltså. Och klänningen med.



Och så studenten själv.


Hårkamp.

Eftersom jag för ett krig mot mitt hår, som inte alls beter sig som jag vill, så har jag bytt schampo. Från ett som luktar väldansjättegott till ett som luktar axe. Men jag tror det hjälper. Jag håller tummarna. Men den där åh mitt hår luktar så gott efter duschen-känslan är ju lite sådär annorlunda.

Detta, mina vänner, är ett av mina småproblem, ett sånt i-lands.

Idag ska jg förresten ha ännu lite mer intro och bli lite modig och fråga den dära chefen hur mycket jag kommer att få jobba och om dom möjligtvis har fått någon aning om när. Detta väntande är värre än värst. Ungefär.

Energislöseri.

Jag tror att jag la ner för mycket energi på jobbansökningar förra veckan för nu finns ingen jobbansökningsenergi kvar. Ingen alls. Jag vill inte skriva ansökningar, fundera ut fina meningar som visar på att precis allt jag gjort sen jag lärde mig gå är alldeles perfekt för det och det jobbet. Jag har verkligen ingen lust med det, alls. Jag kan sträcka mig till att leta upp jobbannonser som jag sen sparar i min Jobb-att-söka-mapp, men det är ungefär dit jobbsökeriet sträcker sig.

Men istället för jobbsökeriet vet jag inte heller vad jag gör, dagarna går och jag gör precis ingenting. Jag skulle kunna gör massor med vettiga saker, läsa en bok, rita, sy, städa, baka bröd, men nä, jag sitter istället, framför datorn och gör ingenting.

Härligt.

Å hurra!

Världens bästa Iida fick reda på att hon klarade sitt prov idag! Ett skönhetsprov på utbildningen var det.

Det firar vi med en bild.



Eller två.


Lite mer.





Alla bänkar var i trä och dedikerade till någon, fint tycker jag.

Edinburgh

Är hemma nu efter en långhelg i Skottland. Där fanns det en himla massa fint och resan var hur mysig som helst och bestod av en massa tittande på fina hus/slott/vyer, fikande, ätande och promenerande, bara en massa bra saker alltså och sånt man vill göra en helg i en ny stad. 

Lite bildbevis också.



Och så fanns det ju det där slottet, hur stor som helst och fint.









Sådärja, nu har ni sett litegranna av Edinburgh. Det kommer kanske en och annan bild till, man vet aldrig. Nu ska jag söka jobb.

Den lille.

Han gillar inte kameror, alls. Såhär ungefär såg han ut i somras när jag försökte få honom att agera fotomodell.


Mjölkglassbäääär.






Jordgubbar&björnbär.

Alltså det där med jobb är ett hemskt ämne som man helst ska glömma och begrava och om det råkar dyka upp så ska det fara och flyga. I alla fall ibland. Som idag, tillexempel. Men ja, glad ska jag ju vara ändå, jag har ju ett jobb, som börjar i mitten på november. Tack och lov. Men ja, jag är en otacksam jävel som vill ha annat jobb. 

Hur som helst. Ganska mycket är ganska konstigt när man tänker på det.

Tur att jag ska till Edingburg på torsdag, där kan man inte tänka på konstigheter har jag hört. Där kan man bara fika, kolla på fina saker, äta god mat och absolut absolut inte tänka på jobbigheter av något slag. Bra ställe det där.

En fredag.




Idag har jag fikat med Karin och imorn ska jag dansa på en båt. Det blir nog en bra helg tror jag.

Bara dumt.

Man ska inte avsluta trevliga lördagskvällar med prat om arbete och dess frånvaro. För då kan man inte sova och funderar bara på att man inte tjänar några pengar på att vara hemma och söka jobb, att man inte kommer att få lön förrän i december, att man kanske borde söka praktik istället för jobb för det är bättre, att ytterligare en referens inom vården varken gör från eller till och att man inte jobbat mer än fyra dagar på en månad. Och sånna tankar räcker det med att fundera på dagtid i veckorna.



Och så ett såntdär löv.


Mera brev, tack.

Idag fick jag ett brev på posten. Ett från kommunen. Innebörden i brevet var "tack för att du sökt tjänsten vi behandlar ansökan". Sånt gillar jag, bekräftelse på sökta tjänster. Mer än vad man får från dom flesta ställen. Jag gillar också brev med "nej tjänsten är tillsatt" för då vet man ju. Ja, det var bara det. Mina dagar är mycket intressanta i tell you. 

Jag skulle gärna ta en fika någonstans, vore fint. Men icke, så det blir en fikabild istället. Vilket substitut.



En dag som denna.

Sega seeeega dag, hemskt med dagar som denna när jag inte gjort n.å.g.o.n.t.i.n.g, typ. Eller det känns så. Har ringt ett viktigt telefonsamtal eller två (varav ett gav mig vetskapen om att jag kan fira julen tillsammans med resten av Forss-familjen  Finland och inte ensam i Norrköping, sweet!) och lagat mat, som jag sen ätit. Det var väl det ungefär. Jo, sökt ett jobb också.

Imorn blir det bättring, nu har jag ont i huvet. Skönt att det är dans idag iaf, så himla roligt. Nya dansskor har jag införskaffat också, dom gamla föll isär, nya sånna adidas som jag hade förut. Typ i nian kanske.

Nästa vecka händer det i alla fall lite, två introdagar inför personlig assistentjobbet. Ska bli kul att göra något och lära sig något nytt och sådär. Sen veckan efter det så bär det av till Edingburg! Så himla skoj ska det bli!


Filmen.

Igår såg vi filmen Once. Den var hurbrasomhelst, mycket musik, mycket löööv och sånt annat fint. Oerhört oerhört bra film för att inte tala om musiken i filmen. Se den se den se den. Och lyssna på låten som som dom vann en oscar, för bästa film-musik tror jag det var.


RSS 2.0