Grattis!

Gissabildentävlingen är avgjort, dom enda deltagarna i tävlingen vann, Fia och hennes medtävlande Iida. Ni kommer i juletider att få varsin pepparkaka (extra fina eftersom det bara var ni som tävlade). Grattis!

Idag har jag dansat och det var vår gratisgång som den snälle dansläraren hade, dvs gång 11 av 10. Så nu är det slut...för höst-terminen alltså, på våren börjar en ny, då jävlar. Dock så är det inte riiiiktigt slut för på tisdag får vi, om vi vill, vara med på andra nybörjargruppens sista gång, och det ska såklart jag och min danskompanjon C. Det om det, men det är så sjuktenormtjättekul med dansen och så tråkigt att den är slut nu, vad ska jag göra i december? Jooo, äta ännu mer pepparkakor och såntdär, lyssna på Tibaland och gå på julmarknad.

Det var det, tror jag.


En sån tisdag.

Det är tisdag och jag har studerat en del, ätit pytt och galet många pepparkakor. Gissa bilden, gissar ni rätt får ni en pepparkaka!

image115

En lördag.

En rätt tråkig lördag är det, vaknade litesådär halvseg, gick 500 mil till världens bästa loppis, hittade dock ingenting, men den är stor med en massa billiga saker, sen gick jag lika många mil ner på stan till Myrorna som här är sjukligt dyrt, överpriser är vad dom har. Exempelvis kostade en sliten gammal skinnväska 225kronor, oh my, jag vet inte hur dom tänker. Loppi nr.1 Bra och Begagnat är däremot mina bästa vänner för där kan man hitta 50-60-talsfotöljer, snygga som attan, för 90 kronor. Hejja.

 


 

PM-seminarium

Nu har jag haft första PM-seminariet och kännt mig så oakademisk som det bara går med komentarer som: "Nej jag vet inte vad jag ska skriva om, jag har ingen aning, nej jag vet inte, jag kan ingentiiiing" Eller så sa jag kanske inte men det var så det lät och alla andra sa: "Hej jag ska skriva om detta och detta och jag är smart och bäst och min uppsats kommer att bli asbra" Eller så sa dom kanske inte heller...men jag läste det mellan deras verbala rader av akademiskt språk. 

(Gudars vad jag gnäller, men så är det nu, jag vill bara gnälla, gnälla på alla smarta studenter (det är min avundsjuka som lyser igenom), gnälla på alla amitiösa studenter (det är min avundsjuka som lyser igenom), på vädret, på trötthet, på mörkret, på på på på...)

Det positiva var att jag nu iaf troligen kanske bestämt vad jag ska skriva om, det blir nog någonting om irreguljära/gömda/illegala flyktingar (hur man nu väljer att benämna det, jag håller på första ordet, som det ser ut nu) Blir med fokus på deras sk. anti-roll i samhället, ur migrationsverkets synvinkel, som det ser ut nu. Har inte alla detaljer helt klara ännu. Men snart så. Så om någon läst en helt fantastisk avhandling/bok om ämnet så tipsa mig. 

Nu ska jag äta "Pätkis mini bites"  och dricka te.

Yyteri, Suomi.

Nu är man alltså hemma igen för omväxlighetens skull. Finlandsresan blev som väntad, mysig och så. Det blev besök hos farmor vilket innebar en massa mat och fika och världens godaste plättar. Stugan var också som vanligt, kall först men sen sådär bra som den alltid är, man sover allra allra bäst stugan, alltid. 

Stugan:

 

Iida med vår vita vän:

  

Stranden, den alltid så fina stranden.

    

Men nu så är jag alltså tillbaka i allvaret, tillbaka till tidiga mornar, pm-seminarier och böckerböckerböcker...MEN snart, kanske till och med alltför snart med tanke på alla miljoner böcker som ska läsas, är det jul och då är det så mycket julmat och Fia och Clara som det bara går. Det blir fint det.

Finland

Nu har jag packat och diskat. Det som fattas är att vattna blommorna och ta ut sopporna, sen så. Eller inte riktigt, jag ska vänta tills klockan 11 ungefär också innan jag går. Men sen blir det tåg till Sthlm och därefter båt. På ett ungefär. Väl i Finland ska jag gå på stranden (denna: http://www.yyteri.fi/nettikamera.html), träffa farmor, äta MINST en munk och äta Pätkis bland annat. Det är planerna i vilket fall + att jag ska köpa kakor till C.  

Jag kommer tillbaka på måndagsmorgon utifall någon undrade.

Kramhej!

Onsdag.

Nu är jag hemma i 24 timmar innan jag drar vidare norrut, närmare bestämt till Björneborg, där ska det hälsas på en farmor och en stuga. Ska bli fint.

Men helgen var också rätt fint. Började med en utgång och med den en massa singstar, och vem trodde egentligen att jag skulle delta i det tv-spelet, inte jag i alla fall. På söndagen blev det konsert också, en bra sådan som vanligt när det är Lars Winnerbäck som gäller. Eller jag är nog inte så kräsen på hur själva konserterna är, sålänge jag gillar låtarna så är jag nöjd. Dock så förstördes x antal låtar av ett gäng som tyckte de hade all rätt i världen att tränga sig fram och skada alla i deras väg. Inte bara det heller, när de väl var framme så fortsattde de med att förstöra låtar genom att skrika och ha sig +  att dom armbågade alla i deras närhet. Det bästa med det hela var att som inte brydde sig om att dom skadade folk och att dom förstörde för flertalet i deras närhet. Inte för att jag försväntar mig skönsång och tystnad på en konsert men man kanske kan hålla lite koll på sina egna kroppsadelar i alla fall. Jaja, nog klagat. 

image105

Sen blev tatueringen av igår också, äntligen. Efter min egeritade bild till och med, och bra blev det. Har inga bra bilder nu utan allt ser mest lite kladdigt ut av alla helosan, men sen så.  

Nu är det dans som gäller.


Hejja hejja.

Det är fredag och inte mycket till studerande har blivit av. Och igår spenderades en mycket trevlig och mysig kväll hos klasskompis K i sällskap av chokladpudding med grädde och vin. Det var en bra kväll, en fin en, och lugn.
 
En sväng på stan blev det på eftermiddagen idag, en finfin present till pappa inhandlades och det stora fyndet blev en klänning från hm för 98 kronor, den hade kostat 298 kronor. Hejja rea.

Jo för att fortsätta i den självgoda anda jag började med i förra inlägget så vill jag bara berätta att jag fick vg på senaste reflektionsuppgiften. Detta är rätt speciellt för en samhälls- och kulturanalys-studerande som mig eftersom vi i programmet aldrig haft chansen att få vg. Det är den berömda Bolognaprocessen som medfört en hel del och också för oss, vi kan numera få vg. MEN jag tycker egentligen inte att vi borde påverkas utav bolognaprocessen iom att den inte ska ha någon inverkan på program man blivit antagen till innan processen. Känns som att det kan bli förvirrande om en arbetsgivare (mot förmodan) väljer att kolla in specifika betyg och ser att jag i 3 år presterat g och sen på EN ynka kurs i 4:an fick vg. Nog för att det står i dokumenten att man bara kan få g, men i alla fall. Okonsekvent blir det. (men nu är jag glad i alla fall, jag fick vg, wooop wooop.)

Nu är det förresten snöyraoväder igen. Mysigt innifrån men inte lika mysigt utifrån skulle jag tippa. 

image103  


Seminariemod.

Idag har varit en lyckosam dag i pluggväg. Klockan ett var jag på den nya kursens första semninarium, väl där träffade jag på två klasskompisar som skulle på samma seminarium som jag. Sen kom det inga fler, det slutade alltså med att vi var tre elever och en seminarieledare och jag blev såklart nervös, som vanligt, och tänkte åh nej åh nej det kommer att märkas om jag inte pratar och oj oj oj jag måste prata och säga fel, men icke, det hela gick bra och jag pratade massor. För första gången på 3,5 år på universitetet, eller man kanske ska säga på 15,5 år i skolan. Jag menar nån gång måste man ju börja...och varför inte ta tillfället i akt och börja när man blir mer eller mindre tvingad. Självklart har jag haft massor med föredrag/redovisningar bla bla bla, men jag har liksom egentligen aldrig vågat säga något utöver det jag förberett. Så jag tyckte det kunde vara på sin plats. Det hela firade jag såklart med en 5 kronors klubba och ett parfymsprut från Åhlens, en parfym som jag förövrigt ska köpa på båten nästa vecka, mina handleder luktar oj så gott så gott.

Jag tror tyvärr inte att mitt nyvunna seminariemod kommer att hålla i sig (med tanke på att vi var så få idag...) men det återstår att se om ca två veckor.


Såhärmyckevare.

image102

Och jag insåg ganska snabbt att det var finare innifrån, där ute var det bara slask.

Två saker.

Ett: Nån i huset har börjat spela ett blåsinstrument som jag inte riktigt kan avgöra vad det är. Till saken hör också att personen ifråga spelar hela dagarna, så jag börjar tro att det är en person som kanske spelar instrumentet professionellt alternativt att personen ifråga är väldigt duktig på instrumentet och är pensionerad / sjukskriven / student / arbetslös. Det är inte så att jag stör mig på det, jag vill bara veta vad det är för instrument. Kanske Oboe?

Två:
Det har snöat idag.

image101

Fredag, igen.

Nu har det lästs om årtal, motioner, regeringar, socialdemokrater och norrmän i all oändlighet känns det som, men det är inte slut än inte, en cirka 20 sidor kvar. Men jag ser slutet.

Och så är det fredag helt plötsligt, igen, vilket idag innebär att C:s syster E kommer på besök, fiiint är det och fint har det blivit här för vi har städat, spikat upp en tavla och burit bort ett bord. Sakta men säkert, fortfarande ska en hylla och några tavlor upp, tyg köpas och växter omplanteras. Men heeey vi har inte bråttom.

Nedan är förövrigt en (något suddig...) bild på snyggaste affischen någonsin som jag fick av en snäll butiksägare i Cuenca (Ecuador). Det är bl.a. den som inte fått nån riktig plats än, men den står rätt fint på vardagsrumsgolvet mot väggen för tillfället.



Nu kom C hem och han har köpt viiiin. Woop. Och snart är det mitt & mammas vanliga fredagstema; Idol.


RSS 2.0