Ifall någon ville veta...

...så har jag fått sommarjobb, hemtjänsten here I come. Ungefär. Det är fint, nu ska det ordnas med blommor på balkongen och en grön matta.  

Frisering.

Hade ett möte med min handledare idag, inget helt otippat sades, mjuka upp metod och jobba på, ungefär. Han gillade min analys och det är ju kul. Alltid skoj med lite beröm.

Förresten ska jag agera frisör idag, det är vanligtvis endast mammas hår i nacken som får känna av mina fantastiska frisör-skills men idag ska en lugg få bli nån milimerter kortare. Får se om jag lyckas, kanske har det i generna, vem vet.


Banan&prat.

Fredag igen och det där med att veckorna går fort stämmer fortfarande. Nu är det bara mer skrämmande eftersom så mycket ska hinnas med på veckorna, en uppsats bland annat.

En till intervju är inbokad, nästa vecka, också hemtjänst. Så hoppet finns fortfarande.

Någon dag ska jag dokumentera dagen framför datorn i skolan. Tänkte att ni skulle få se hur det ser ut det här magisterskrivandet. Skriva, prata, skriva, banan, skriva, lunch, prata, kaffe, skriva, banan, prata, skriva...och så fortsätter det i all oändlighet med uppehåll för små små glasspauser&viktiga konversationer och såntdärnt annat livsviktigt. Nån dag får ni bildbevis!

Sömn.

Hur studerar man när man nästan somnar? Jag vet inte riktigt hur det funkar. Jag vet bara att om det dunsar till här i datasalen snart så har jag somnat och ramlat ner på golvet. Kanske är det solen, sittandet i solen under lunchen som gjordet det, att jag blev sömnig alltså. Sen var jag på den där intervjun idag, det gick rätt fint, han var trevlig och jag med. Dock så kunde han inte ge något rakt svar, han skulle kolla upp referenser och höra av sig nästa vecka. Jaha. Då väntar jag väl igen då.

Balkongfrukost?

Idag blev allt lite ljusare i magistertillvaron, allt tack vare ett lokalsamtal och en intervju imorn, förhoppningsvis en såndär bra-du-är-trevlig-du-får-jobbet-intervju (the hemtjänst). Då kan jag tänka på balkongfrukostar och uteserveringar igen. Ett lokalsamtal till klassvännens mobil också och läget är heeelt under kontroll.

Enda negativa för dagen var oengagerade kommentarer från en handledare som är på tok för okonstruktiv. Men man kan ju inte vara negativ varje dag så jag släpper det för nån timme, kanske för hela natten.

Nu lagar jag quornbullar och pasta till mig och C, lite lamt är det eftersom jag agerat lyxhustru i flera dagar och blivit serverad både tacopaj och lasagne. Sån tur man har.

image161

image162

Miakoda is the model, återigen, men hon är ju lurvig.

Minus.

Jag är bitter idag, sur & grinig som ett barn, fast jag borde vara glad. Bättre att någon har jobb än att ingen har jobb (C fick jobb idag, hejja! Ett bra sånt också.) Men varför känns det så bittert ändå? Jo, för jag har erfarenhet (4 år!), en utbildning(som ändå berör människor), jag har körkort men mitt stora minus i sammanhanget är mitt kön. Kul va. För det lär ju inte hända igen, alltså att könet problematiserar. Jag kan inte ens få ett litet ynka vårdjobb i den här stan. (Har inte hört överalltifrån men nästan...)

Åh denna grinighet. Den går nog över snart & jag är glad att C fått jobb men jag är bara arg också. Fast jag inte borde.

Äh.

Fia; Jag kommer förbi snart, bara uppsatsen är inlämnad så är jag påväg!

Tusch tusch!

Det blev lite liiite skrammel med Amnesty idag, blev bara några enstaka kronor, men vi värmer bara upp än så länge tror jag.

Blev förresten lite nederlag på jobbfronten idag, ringde runt lite i morse men icke, nån tog mitt nummer och nån ville att jag skulle ha egen bil. Men räcker det inte med en bra utbildning, 4 års erfarenhet av vård, engagemang plus att jag är trevlig? Nehe, icke, bil också. Åh, denna jobbhets. Bara jag och klassvän K kvar nu, eller inte av alla, men sådär bland umgänget, men jag hoppas på oss ändå, jag har inte gett upp hoppet, pepp pepp för oss!

Jag har sånna fina planer på allt jag ska göra när jag har jobb, alltså när jag har en fritid, alltså en tid utan tänk på läsa, skriva, läsa mer och mer och skriva. Det är mest planer som kräver prylar med, sånt, tuschpennor vill jag ha, men första storinvesteringen blir en systemdigitalkamera. Det kommer att blir så fint. Sen när jobbet trillar in.

Samlarobjekt.

Fann via en blogg en annan helt underbar blogg med illustrationer och rim, som sagor.

http://samlarobjekt.blogspot.com/

Läs läs läs.

Plock.

Tanken var uteserveringsfika, ballerinor och vårbyxor, det blev liiiite kyla&vind, innomhusfika med ballerinor och vårbyxor. Det gick ju det med, så bra. Imorn däremot, då blir det utomhusfika, innan studerandet, helger är till för att fikas på och Miakoda behöver luftas, utan fika dock, hon får vatten.

Resefodralet, eller vad man nu kan kalla det...rese-etui? Låter fint så, etui. Men ja, det fyndades på allas vår älskade Erikshjälpen, 25 kronor blev det och så fint det är.

   

image160

Det enda som gav mig liiite obehagskänslor var hårstråna i borsten. Men allt är diskat och rent nu och så fint. Synd bara att något fattas, en lite ask. Och att bilden inte gör riktig rättvisa, locken är gräddvita och med guldkanten och det är röda är det så fint så. Det är sånthär som är så bra, sånt man kan plocka med, plocka i, plocka ur, fixa och ordna.



Viernes.

Åh fredag och en studiefri lördag imorn. Fy fabian va fint. Anledningen till ouppdateringen är studier, studier och åter studier. Jag vaknar halv åtta, är i skolan halv nio och går hem runt fem ungefär. Idag var jag hemma efter sju. Då jag är trött när jag kommer hem, tur att jag har fina klasskompisar och att ICA har kaffeautomat.

Det var bara det.

Close up

image154

image155

image156

Dagens förbud

- Internetsidor med automatisk musik och med mycket mycket otydliga avstängningsknappar, för musiken alltså.
- Internetsidor med för mycket flashiga bilder/viedos/grafik.

Bort, bort, bort.

Fel håll.

Det var det där med energi och så, totalt fokus och pepp. Det blir så lätt överenergiskt åt fel håll. Det är aldrig så roligt att promenera, fota, skriva annat, fixa, pilla, sortera, ordna, dricka te eller sy som när man har mycket, när man har allt att göra.

The Shins - New slang


Likheter

Jag är lik min mamma till utseendet,  det vet nog dom flesta som träffat oss båda. Till och med jag kan se likheten i spegeln ibland. Pappa är jag dock inte sådär jättelik utseendemässigt, dock mer till sättet kanske...och till miner! Vilket är det egentliga fokuset för detta inlägg, finaste far-dotter-bilden.

image153


Samma blick och samma position. Det är det där med att jag ser sur ut, det kanske jag har fått från honom, alltså jag är inte sur men när jag koncentrera mig så ser jag sur ut. När jag var mindre och red på ridskolan så frågade min ridlärare en gång om jag tyckte det var tråkigt, men jag var ju bara koncentrerad! Inte sur, bitter eller ond. Jag tar bara dethär men koncentration på allvar. Tänkte bara reda ut det, så ser ni mig någon gång och jag ser  lite mordisk ut så är det bara koncentration, inget annat.

She loves you, yeah, yeah, yeah...

Idag satt jag flera timmar i solen på en uteservering, det var fint & varmt. Våren is back. I alla fall tills imorn, då skulle det bli regn. Men imorn ska det studeras i alla fall. Skrivas & läsas i mängder, men inte idag. Idag blir det 5årsmiddag, eller 5 år och en vecka är det ju nu, men ja. Fint är det i alla fall.
 

image152

I förrgår.

image151

Det var kortvarigt.

Nu är det vår igen.

Helgens bravader.

Helgens trevligheter är över och dom var fina. Det blev middag ute och cheesecake med familjen, mor och far lyxade med hotell medan Iida och S fick uppleva vår fantastiska uppblåsbara madrass. På lördagen blev det en mycket efterlängtad tur till IKEA, äntligen äntligen PS skåp, ett rött, äntligen äntligen någonstans att lägga alla skolgrejer. I lördags blev det också lite kalas på kvällen med vänner, kladdkaka, bål och fina presenter. En kort resumé.


Jo i söndags var vi och spanande på huliganer utanför fotbollsarenan, det var lite spännande, mycket vita sneakers och korta frisyrer och mer poliser än jag någonsin sett på en och samma gång.   

Det var förresten vår igår vilket firades med årets första fika på uteservering. Hejja våren. Idag är det dock återfall till vinter men jag hoppas att det är kortvarigt.



image150

RSS 2.0