Estocolmo.

Jag är trött och ska upp klockan .5.40 som allra allra senast imorn, dvs alldeles för tidigt. Senska jag promenera hela den långa vägen till tågstationen också. Men det går gå, för den här gången. Ska till den info-grejen imorn, så det blir tåg, tunnelbana och buss + 200m promenad. Säger lokaltrafikplaneraren i Sthlm, och jag litar blint på den.

Imorn kommer min familj hem, dvs Pätkis till mig. Tror nästan det mest är barndoms-somrar och andra resor till Finland som gör sig påmind i dom där choklad-mint-tryffel-grejerna, men dom är ju goda också, det är dom.  En Finland-resa blir det i sommar i alla fall, äntligen, känns som det var länge sedan jag var där på sommaren, och denhär gången ska det vara sol och värme och hav och Porin jazzit i massor. 

På tisdag blir det Norrköping och uppemot tusen fikor som inte hanns med förra vecka. Eller i alla fall nästan tusen eller tre.

Nej nu ska det sovas.

My dress, oh my dress.

5 timmar jobb idag och 5 imorn och 18,5 nästa helg, sweet. Och på onsdag är det 2 (!!!) veckor kvar tills jag åker, helt galet är det. Nyss var det ett år tills jag typ, kanske, eventuellt planerade att åka och nu är det snart 2 ynka veckor kvar. Men det blir bra tror jag, på all sätt och vis. Känns som jag har MASSOR kvar som jag måtse göra,men det har jag inte. En spruta till som måste tas och en pyjamas som måste köpas,  och packa och sånt, men jag tror det är allt. Jo justja, växla lite pengar också, dollar. Återstår att se om jag missat något alldeles superviktigt på måndag för då ska jag på informationsdag/träff/grej i sthlm.  Men det blir nog bra.  

Nedan är ett foto på min klänning, för alla intresserade. Den är skön, fin  och puffig.  



Ikväll blir Maestro för hela slanten, det ni, alla fd. Kungsörare som läser detta, come join me, och C, snäääällla, jag bjuder på kebab! 

Tidigare blev det våfflor, fullkornsvåfflor. Första gången jag testade sådana, typ samma smak dock lite sådär fastare, typ som skillnaden mellan fullkornsspagetti och vanlig spagetti.  

Nej nu ska jag terrorisera C.

Äpplen.

Blev ännu ett spännande avsnitt av Felicity idag, jag är helt och totalt återigen fast i serien. Till tv-tittandet åt jag två alldeles fantastiska gröna lite lagom sura äpplen. Började att äta dom på vanlig tvis först, dvs att bita rätt av, typ, eller hur jag nu ska förklara, men insåg snabbt att mormorssättet, dvs med kniv, dvs det sätt min mormor iaf äter äpplen, är det ultimata. Så att ni vet.  

Senare blev det en sväng på stan. Iom att mina pengar som jag har ska gå oavkortat till min resa så innebär "att gå på stan" att gå till gina tricot eftersom jag har ett presentkort där. En klänning var mitt mål och jag provade en del och köpte till slut en grå klänning, utan ärmar med fickor och i collegetröjetyg(har nog aldrig skrivit det ordet förut, och har ingen aning om hur det stavas, men ja). I provhytten till bara ben och alldeles för stora strumpor så var jag lite tveksam, men jag köpte den iaf och hemma med svarta strumpbyxor till satt den som en smäck. och billigt blev det också, 47:- tack vare mitt presentkort. Nu har jag alltså fixat min vardagsklänning, fast jag kan nog ha den annars också men jag inbillar mig att jag kommer att ha god vardagsnytat av den.  Inne på gina tricot provade jag en annan klänning också, också i collegetyg men men långa ärmar och enbart slapp, eller puffig, alltså den satt inte åt någonstan. Den var så oerhört skön så jag blev nästan lite sugen, men jag vågade inte riktigt.

Ja, så till dagen stora sorg, jag är inte påväg till Finland nu. Det är resten av min familj och jag var/är så extremtjättehurmycketsomhelst sugen på att följa med. Bilderna nedan vittnar om varför.



Nej nu ska jag diska och greja. Woho.

jacka



Ovan är min vårjacka, visst är den fin!:) Tror den blir bra att ha i Ecuador också. yes.

Idag höll jag i min klasskompis lilla lilla son. Först var jag lite nervös med det gick fint, jag tappade honom inte och han började inte gråta. Men jag förstår inte riktigt hur något kan blir så perfekt, så små små fingrar & tår och så fina ansiktsuttryck, gudars, bäbis-jäspningar måste vara bland det absolut gulligaste. En sån fin liten familj är dom:) 

Thats all for today.
 
//Linda

Helgen and stuff.

Helgen blev som jag anade, hur trevlig som helst. Varje gång någon av dom(med "dom" menar jag alla mina favoriter hemifrån) kommer förbi eller när jag är där så blir jag sådär sentimental och önskar att sverige vore liiiite kortare eller att Norrköping och Göteborg och Stockhom var samma stad. Va fint det vore om man bara kunde ringa på och ta en fika eller typ spring på någon av dom på stan eller ja, vad som helst.

Men som sagt en trevlig helg blev det, med en film, två finfina hemmalagde måltider, vin, fika(blåbärspaj med mandelmassa, lite småskum kombination), spel (Alias, Fia och jag var lätt det bästa laget, right?), poker blev det ju också, Fia vann. Massa sånt trevligt alltså, masssa umgänge, precis som det ska vara.   

Sen blev det en jacka också, en vårig sådan. Återkommer med en fin bild! Jag var i behov en en vårjacka, eller en sådan vårjacka, dvs en vårjacka som är lite kortare än min röda. så jag slog till, 398 riksdaler på hm, ett överkomligt pris.

Idag ska jag träffa en föredetta ska-klasskamrat och hennes pyttelilla son som hon fick för inte så länge sen. Ska bli himla kul att träffa dom, känns skumt att sist jag såg henne hade hon bara en stor mage och nu har hon ett barn.

Nej nu ska jag piffa lite sen bär det av.

Helsinki.


kyrka

Gudars vlket krångel. Skulle vara amitiös och lägga upp bilder från min och C:s kryssning, lyckades dock bara med en. Kunde heller inte flytta dom så dom får vara där uppe.  Själva resan började med bussresan till Sthlm, det var vi och ett gäng 50+:are. Väl framme på båten fikade vi. Senare blev det mat, god sådan, lax och grejer.  Efter det blev det pub och iaktagande av fulla konferens-människor.   Antar att det var nån företags-grej, slagord som "Vilka är bäst? Stockholmskontoret!" hördes.

Dagen i Helsignfors blev också bra. Synd bara att den ryska kyrkan som vi skulle kolla på var stängd, öppen alla andra dagar förutom måndagar. Kyrkan på bilden är domkyrkan, känns nästan lite så sago-aktig, fin var den.

Men höjdpunkten på Helsinfors-dagen var nog Marimekkoaffären. Jag kan verkligen inte förstå varför dom marknadsför unikko-blomm-trycket, dom har ju så himla mycket annat, så mycket finare. Porslin, sängkläder och gardiner och allt i massa fina mönster. Mitt köp-begär var på topp, men det blev inget i alla fall, det var inte riktigt vad jag hade råd med, tyvärr..meeen så fint det var.

Höll nästan på att glömma det lyxigaste av allt på vår minisemester; frukostbuffén. Det fanns nästan allt jag kunde önska mig. Den bästa buffén är nog frukosten, blir så lyxigt, ngt som annars är så mkt vardag blir lyx. Sweet.

Och imorn kommer Fia och Tony hit, ska blir hur kul som helst, har ju inte träffat dom sen i julas, och kommer annars inte träffa dom förrän i sommar, så helgen blir fin. Vet inte riktigt vad jag ska underhålla dom med, men det löser sig nog, kanske en dans eller två, eller kanske en sång? Nej, jag har inte ritkigt bestämt mig än.

Nu blir det lite film.

// Linda

Torsdag.

Jobb igen och igen. Det är jag och jobbet denhär veckan, vilket är bra, men lite enformigt, men hey jag borde faktiskt inte klaga. Det gör jag inte heller. 

Fika med Dzelila idag också, svängde ihop några kakor till oss också så jag hade något att bjuda på. En bra värdinna ska man vara, bjuda på kakor och te. Kul att träffa henne, mkt kul. Tråkigt bara att vi träffas så sällan, jag menar i verkligheten, dvs i vardagen, hemma där vi bor nu, dvs jag i Norrk. och hon i Link. så har vi bara ca 25 minuter med tåg emellan. Men jag vet inte varför det inte blir av, det tåls att tänka på. Jag menar vi har ju trevligt när vi väl träffas, det är konstigt det där.   

Nu är jag vaccinerad också, eller nästan, fattas en spruta som jag ska ta om en månad för att det ska vara fullt skydd, men sen så. Då kan inte hepatit A eller/och B drabba mig på 20 respektive 15 år och Tyfoid, vad nu det var, kan jag inte få på 3 år. Tror tyfoid var nått med magen, nått som kunde leda till blodförgiftning och det lät ju inget vidare, så jag passade på medan jag var där. Nu är jag okrossbar. Nästa i alla fall.  

Nej gudars, jag borde väl sova kanske, jobb imorn igen. Stödstrupor, toabesök och kaffe för hela slanten. 

Men jag saknar min bok, "Special topic in calamity physics", som jag självklart glömde hemma, dummt. Den är fortfarande bra, läs den, do it.

Buenos días.

Blev väckt lite idag av att telefonen ringde. Det stod att det var okänt nummer, vilket i 9 fall av 10 innebär jobbet, dvs nuförtiden jobbet I Norrköping och på somrarna jobbet i Kungsör. Förut för länge sen, känns det som, betydde det att det var någon från christoffers föräldrars hem, oftast Christoffer. men icke, idag var det ingen av dom, varken jobbet, jobbet eller Esilstuna, utan det var från Manpower. Så en sådär 9.14  när jag varit vaken i en alldelses för kort stund för att vara vaken fick jag svara på frågor som "vad är det som motiverar dig?" och "varför tycker du att vi ska ansyälla just dig?". Dom frågona är jobbiga som det är, men nu blev det genast ännu konstigare, tror också jag var för ovaken för att inse att klyschiga svar inte är dom bästa, tyvärr. Men, hon sa att hon skulle höra av sig i maj i alla fall, inför hösten så jag gjorde nog inte bort mig helt, (om hon inte ljög vill säga) så förhoppningsvis har jag kanske kanske ett extrajobb som intervjuare, woho.  

All work and no play.

Så var jobbdagen avklarad, det var jobba i den rätta bemärkelsen, den som ger pengar. Det gick fint idag med. Så jag är alltså i kungsör nu i över en vecka. Jobbar imorgon med, från 7-16, hur bra som helst.

Annars så vill min förkylning inte riktigt försvinna, typiskt nu  när jag ska jobba och allt, men det får gå. Kör hårt på c-vitamin och alvedon.

Jobbigt nu när jag har dåligt med pengar, det har en tendens att öka på min materialistiska ådra. Villa ha klänningar, jeans och massa grejer som jag inte har råd med. Men det jag är i allra störst behov av är en ny plånbok, en fin en, en med mönster. Men vart hittar man sånna?  Ja, jag vet inte.

Blev förövrigt lite lätt sugen på festival, därav bilden. Den bilden är dock tagen vid ett mycket kallt tillfälle, hittade ingen bättre bild på det fina med festival, dvs vin och vänner utanför tältet, självklart en och annan konsert också, men ja. Festival nångång vore väl trevligt i en dag eller tre.

Nu ska jag lyssna lite mer på Sean Paul! Det ni!


hultsfred

Fika och prylar.

Det allra bästa för mitt kära huvud och hals hade nog varit en lugn och varm dag inne här hemma, men så blev det icke, utan en mkt trevlig sväng till Linköping och där en fika med Amina. Trevligt var det som sagt men nu dunkar mitt huvud. Tror dock att alvedonen jag tog nyss kickar in när som helst.

Idag blir pasta med pesto, blir nog gott det, måste bara vänta på att Christoffer kommer hem från träningen. Därför bedriver jag tiden med att skriva onödiga inlägg här. Eller vad är egentligen nödvändiga inlägg, nej jag vet inte.

Imorn ska jag dock åka hem, åter en gång, för att jobba på söndag och onsdag och torsdag och fredag. Jobb är fint det, det tråkiga är bara att spendera så mycket tid i Kungsör, när jag ska resa ganska snart. Om mindre än en och en halv månad. Men jobb är som sagt bra, och så kommer Christoffer till eskilstuna nästa helg, så det är luuugnt. Nu lät det som jag inte ville vara i kunsgör, vilket inte heller riktigt stämmer, kommer ju inte att se dom heller på 9 veckor och 5 dagar. Men ja, hm, ja svårt det här.

Sen den 11 blire iaf kryssning. Min käre far fick nämligen en såndär gratis när han handlade på siba i julas, en sån till Helsingfors, och den fick jag och Christoffer. Blir kul att spendera en dag där också. Jomenvisst, turister ska vi vara och kolla in en och annan kyrka är det planerat.

Näst-nästa vecka kommer Fia och Tony och eventuellt Clara hit också! Då ska vi äta Ecuadoriansk mat och dansa danser, det tycker fia i alla fall, men jag är lite tveksam. Men ja, hon kanske vill bjuda på en sväng om, och det tackar jag ju inte nej till. Så en fin helg blir det i alla fall.

Nej nu ska jag undantränga min hunger med godis.

God morgon.

Tänkte bara uppdatera litegrann och beklaga mig lite över mitt sk. jobb. Jobbade 4 h igår och tjänade 50 kronor, före skatt ska tilläggas, det ger ju en finfin timlön på 12 kronor och 50 öre, jag menar jag kan ju tom få en glass för dom pengarna, så jag borde inte klaga.  Eller ja, ingen lyxglass som magnum, men en liten en, typ sandwich. Fantastiskt!

Men jag ska tillägga att jag eventuellt, högst troligt, kanske får jobba tre dagar nästa vecka på Misteln, det är inte fy skam det inte, för det arbetet generar faktiska pengar, sånna som räcker till både hyra, mat och glass. Woho! 

Mitt problem idag är bara att jag har ont i halsen och känner mig lite sådär allmänt illla, får se om jag kan jobba på telefoneriet idag, tror inte att min heta whisky-skrovel-röst inger ett bra köpbegär hos mina potentiella kunder. Nä, så får kanske bli att vara hemma idag och kolla på Felicity. Har nämligen blivit väldigt fast i den serien, åter en gång. Det är sådär fint nostalgiskt och kolla på den. Då förut, när det gick för första gången, oj, jo den är bra den. Vilka planer jag hade på att flytta bort och bo i korridor och oj vad kul det skulle va. Så fel jag hade. Men det beror nog inte på korridors-livet i sig utan mest på det korridoren som jag hamnade i, så är det nog.

Nu ska jag städa lite för här ser det helt galet hemskt ut, blir nog till att sätta på min "lånade" skiva av Postal Service, ett band som jag upptäckt såhär en lång tid efter att Clara pratat om dom. jomenvisst, då blir det bra med lite städning.


RSS 2.0