Dagens.

Dagens turister: Ett gäng på omkring 15 asiater som gick omkring i likdana lite för stora turkosa skjortor. En av dom bar på, vad som inte kan varit något annat än, en uppblåsbar hudfärgad löspenis, ungefär 1,5 meter lång.

Dagens arbete: Mycket mycket svettigt. Det var städ på städ och sen duch och städ igen och så vidare.

Dagens dryck: Iste.

Dagens avundsjuka: Iida & resten av familjen som får vara i Yyteri, vid havet, vid en sjö i en stuga i Finland, dagar som dessa, varma och fina that is.

Dagens frisk vs. sjuk - känsla: Lite lite sjuk men mest frisk.

Dagens värsta utsikt:



(Från vår balkong kan jag tillägga och vi kommer att ha den i en fyra till fem veckor framåt. Vi ska tydligen tömma balkongen också, hurra!)

Dagens allmänna humör: Glad och så, ledighet imorn och utgång på lördag. Hejja!

En humla också.


Helgen som var.

Nu är jag hemma igen efter en helg i Eskilstuna. Konserten var hur bra som helst och vädret med. En massa sol som jag hoppades på.






Så fick Miakoda en dusch också.




Nu ska jag ut i värmen och lufta henne.

Hejhej.

Helgvisit.

Imorn bär det av en sväng till Etuna, en helgvisit. Jag hoppas på bad och sånt, mycket sol. Så ska vi på konsert också, Sofia Karlsson, en utekonsert så det blir fint tror jag.

Och mamma: Jo den är nog rätt gammal, alltså kanske 50-tal eller något sådant, finns inget årtal på, den är i plåt. Jättefin är den. 25 kronor på Myrorna.  :)

Köpte en kappa/trenchcoat-grej  på myrorna med, en grön. Den är superfin, men frågan  är om  jag kommer att använda den.  Men ja, den är fin där den hänger i hallen i alla fall. Jag kanske ska öva som  Karin sa, ta den en sväng till ICA först, så den får lufta sig. Det blir inte än dock, jag tänkte mig kanske september, för nu ska det ju vara varmt fram tills dess hade jag tänkt. Sen får det gärna bli höst och en massa halsdukar, sjalar, löv och fikor. Men det är sen det. I september oktober kanske.

Nu ska jag packa litegranna och sen soooova, jobb imorn igen.


Sov gott!

(Min cykel, min cykel!:))



Hela världen på balkongen.



Frillat.

Idag ska jag på lite utflykt, en sväng till Linköping för lite indisk mat, umgänge, lite glass och lite lite gamla saker. Blir fint, snart tar jag mitt pick och pack och går. Men idag har jag bråkat med min nyfrillade "lugg", eller ja, inte lugg som i lugg som i kort, utan lugg som i lite kortare än resten av håret, som i snett. Men ja, den fixades av mig själv igår, och klippa min egen lugg var inte så lätt så jag har filat på den sen jag började klippa, så när jag är klar är den väl borta helt och hållet. Det är svårt, den blir för jämn och för ojämn på samma gång. Och tyvärr är inte min superfrisör till mamma i landet heller, men men. Tur att hår växer i alla fall, ganska fort t.o.m. Å ja, jag vet inte hur det här går, mitt luggproblem, men jag har med mig en sjal som jag kan ha som hårband om jag blir helt tokig, risken finns.

Häromdagen:



Ansökan efter ansökan efter ansökan...

Tänk om det vore lätt det där jobbsökandet, sådär som jag inbillar mig att det var förr, gå förbi kommunhuset och knacka på och få jobb, bara sådär. Eller ja, något liknande i alla fall. Ska snart cykla iväg och lämna in en ansökan till. Sen ska jag väl skicka några till efter det. Praktiskt när man kan maila. Men men. Man blir så bitter när man sitter framför ams.se och letar...och skriver och skickar och läser och skriver igen...



Men nu har det börjat regna igen, då kan jag ju inte cykla. Får vänta lite. Regnar hur mycket som helst.


Nu så.

Helt plötsligt så var dagen slut och nu har jag två dagars ledighet framför mig. Äntligen. Dagen blev stressig på jobbet men sen så när jobbet tog slut så blev det bra. Den blev lite spring i regnet och mat på munkstället. Jättegott var det och efterrätt blev det med.



Men igår åt vi nog en av dom godaste efterrätterna, eller mellanmålen eller kanske materna, vilket som, lite beroende på hur mycket man äter. Jo. Det var C som plockat dom medan jag slet på jobbet. Fint va.




Nu ska jag kanske sova, kanske läsa, i vilket fall som helst så ska jag inte ställa klockan på 06.10 imorn. Sov gott!

Bara en till.

Och så en dag till,en lång en, imorn, från sju till fyra, men bara en sen är det helg och ledighet i hela två dagar. Då ska jag gå på loppis. Förhoppningsvis bada litegranna, äta lite godis och lite mat på ett nytt matställe som heter någonting med munk och ser väldigt väldigt mysigt ut. Det är planerna i alla fall, sen vad som faktiskt händer visar väl sig.

Insåg nyss att det gått flera dagar se jag fotat något så jag tyckte det var dags. Hade lust att fota min nya flygare, en rost-röd en, med cykelkorg och allt. Den fungerar fint, men är lite tungcyklad, vet inte vad det beror på men något litet är det nog, bakdäcket är lite lite skevt, kanske är det det som gör det hela segare. Hur som helst så går det att ordna och den är hur bra som helst, tack familjen Å! Nu kan vi cykla långt, både C och jag, jag på min snygging-tralla och han på sin lite 80-taliga mountainbike.

Idag gjorde jag förövrigt en grej som jag inte gjort på ungefär tre månader, jag prata med finaste Fia, efter en massa missade samtal (jag har missat dom, usch och fy!) men till slut lyckades jag svara. Fint var det och snart kommer hon ju hem också. Då blir det fest, flera stycken.

Här är det senaste loppisfyndet och onekligen så kan jag inte stå emot sånna här små förvarings-saker.





Så fin är den och passar ihop med mitt andra resekitt, det röda som jag visade förut. Nu ska jag koka majskolvar.


"Små små svarta änglar..."

Nu spelar vår granne Kalle Baah. Jag hör musiken lika tydligt som om jag själv skulle spela musiken på datorn, väggen till hennes lägenhet är gjort av papper. Nästan bara hennes vägg, dom andra är rätt ljud-täta. I alla fall så är musiken nostalgisk, alltid när jag hör Kalle Baah kommer jag att tänka på i början när C och jag träffades, när jag kom hem till honom, hos hans föräldrar och hans mamma nästan alltid sa att han låg på sitt rum och sov. Och lyssande på Kalle Baah.  Snart fem och ett halvt år sen. Här skulle det ju kunna passa med en fin bild på oss, men det finns inga fina bilder på oss, där vi båda ser normala ut samtidigt. Men denna får duga, C och jag på diplomeringsmiddagen.



Sådärja. Nu låter det konstigt från köket, det låter precis som när Miakoda är törstig och krafsar i vattenskålen...men hon är inte hemma, inte C heller...hm.

Ja ja, nu ska jag läsa!



Gumman!

Idag på jobbet var det en en man som gjorde min dag lite finare, han är alltid väldigt trevlig och hos honom sitter man bara en stund och pratar. Och idag när jag kom dit var det likdant, han visade vart jag skulle sitta och så pratade vi lite om allt möjligt. Sen när jag skulle gå så sa han "Hej då gumman!". Och ni som känner mig vet att jag inte är så förtjust i sånna ord, sånna lite ja, gullipluttiga ord, men han sa det så fint. Som att jag hade varit hans barnbarn och varit där på en fika, på ett varmt omtänksamt sätt liksom. Bara en sån liten liten grej gjorde genast dagen bättre.

Nu ska jag äta en kexchoklad och läsa ut min bok kanske, den är bra den, Håkan Nesser, minns inte titeln, men bra är den.

Sov gott!

Hej mitt namn är Linda och och och och....

Alltså det där med jobbansökningar, dom är hemska och svåra att skriva. Och när jag väl skrivit en så känns den så himla kass så att jag nästan inte vill skicka in den. Jag försöker läsa alla sånnahär mallar som finns lite varstans och dom är ju bra, man läser dom och tänker att den här påhittade människan skulle lätt få jobb, så det är bara att skriva sådär ungefär. Men det går inte. Jag skriver om och lägger till och tar bort men det blir aldrig sådär lättläst och smart som i mallarna. Så, den stora lösningen på mitt problem är ett jobb, ett jobb - inga fler ansökningar (på ett tag iaf...), men ja, då måste nån gilla min lilla text då. Äähh.

Men men, bara man får iväg breven så kanske det är någon som gillar det, brevet alltså och mig med, helst.





.:.






Ibland så.

Man ser så många olika människors levnadssituationer när man jobbar i hemtjänsten, när man kommer hem till folk, ser deras hem, sovrum, foton och möbler. Vissas situationer är bättre än andras, vissa mår bättre än andra. Ibland vill dom att man ska vara snabb som bara den och spinga därifrån, ibland känns det som att dom skulle kunna göra vad som helst för en lite längre pratstund, kanske till och med en kopp kaffe. Idag hann jag med kaffet, jag hann till och med ta en extra lång promenad, det var fint tycker jag. Personen i fråga blev glad och bjöd på en kopp kaffe och en kaka, vilket var ungeför precis vad jag var sugen på just då på eftermiddagen efter 7 timmar av stress. Ibland är jobbet bra också.









Bilderna är förövrigt från i juni, kvällen då C:s föräldrar hade inflyttningsfest och vi var en sväng ner till vattnet och vissa badade, inte jag. Det var lite kallt och myggigt men väldigt fint.

Minus furtiofem minuter.

Idag fick jag gå hem tidigare från jobbet, det fanns inget kvar att göra så en snäll ordinarie skickade hem vikarierna. Och 45 minuter gör mycket vill jag säga. Även fast det inte är så himla mycket. Idag har det regnat, jättemycket, blev genomblöt när jag gick mellan två hus i min sjuksköterske outfit.

Såhär såg det alltså inte ut från vår balkong idag men i fredags.


Kollektivt spring.

Igår blev det en sväng till Himmelstalundsloppisen. Det var mycket folk som vanligt, hur mycket som helst att kolla på, vi köpte bland annat en väckarklocka, en fin en.





På kvällen bar det iväg till matstället där A & K skulle äta, dom åt mat och jag åt bröd. Det var gott. Sen blev det en kollektiv springrunda till Otten, fantastiska härliga otten. Men det där springandet var oerhört roligt, jag är väldigt anti kollektivt spring, men denna runda var kul! Kanske för att det var sent, kanske för att det regnade, kanske för att det var hysteiskt, jag vet inte men jag skrattade massor. Väl på Otten var inte musiken såsom vi förväntade oss, vi ville ha reggae med lite dancehall men fick något annat. Och det var mkt folk i små små små kläder.  Idag har det slöats, jag har vilat upp mig inför morgondagens jobb och C är på sitt jobb och Miakoda med. Hon är numera en sån där hund som man ser på TV, en sån som jobbar.

Nej nu borde jag kanske ta tag i någonting, vet inte vad, kanske sy upp den där kjolen, ja något kul ska jag iaf göra, matlagandet inför imorn är gjort i alla fall.  Matlådorna är fixade.



En himmel, inte dagens för den är lite grå.


Jobbigajobb.

Det finns en fest att gå på, men jag orkar inte, mina fötter värker, benen värker och jag är t.r.ö.t.t. Dagen bestod av spring med en 30 minuters paus när det på schemat står 45 minuters lunch. Men men, det är ett jobb iaf, och jag är hellre där en på lager eller så. Och pengar behövs ju. Om man vill göra massa roliga grejer, eller äta och överleva. Nedan är lite mer av Söderköping, eller Sörping eller Sörpan som dom säger här. Första bilden är en statygrej som heter "Rabbit crossing", den är fin.









Sådärja. Nu ska det hyras film. Som sig bör på en fredag. (Men jag har lite dåligt samvete över att jag inte går på festen, två lediga fina vänner ska dit och dom vill jag ju umgås med...men jag hoppas på imorn.)

Lite sommar, lite bilder och väldigt lite text.

Mat är som allra bäst i en park med fint väder. Det var det igår.



Dom här två var med.



Och i förrgår var vi till:



Det var fint där, sommrigt och så, en kanal, en massa gamla byggnader och caféer vid vattnet.

Vi fikade bland annat.



Mer Söderköppingsbilder kommer nog nån annan gång, nu ska jag äta müsli och gå till jobbet. 13-21, en hääärlig tur. Hela dagen känns sådär meningsfull och rolig när man får jobba bort den. Underbart.

RSS 2.0