Ibland undrar man.

Dagen började bra men slutade med att jag är en aaaaaningen bitter. Vart finns arbetsmoralen? Yrkesstoltheten? Ska man betala en summa pengar för en tjänst så ska det fanemig göras ordentligt, det är inte så svårt. Lite planering, lite engagemang.

Det var allt för idag.

Hundtvätteri och sånt.

Redan söndag, allt går så fort, man hinner inte ensa känna att det är helg förrän det är söndag igen. Det är endast en snabbis på fredagskvällarna känslan infinner sig, den byts dock lika snabbt till känslan att jävlar det är söndag, igen.

Lördagskvällen spenderades med lite hundtvättande och sen lite filmtittande med min käre far.

Aatu (hunden) är inte direkt sådär överförtjust i tvättprocessen men den måste genomföras. 

       

Och resultatet blir en liite godaredoftande gamling-chuhuahua:

image96

Efter tvätten så gör han sina obligatoriska tokryck, då kunde jag inte riiiktigt fånga honom på bild...



Han är söt han, dendära hunden, överjävlig ibland, men ack så söt!

En annan sötinghund (Miakoda) som får utstå en del i diverse photosessions är denna:



Det var det, nu ska det bastas.


Äntligen!

Nu är det inskickat och klart, det är ur mina händer och i lärare (professor? lektor?) K:s händer...eller inkorg kanske man ska säga. Jag hoppas på kommentaren: "Hmm..nja neee, alltså det är godkänt men det är på håret, Linda, du vet man kan inte skriva såhär, dethär går inte att diskutera på dethär sättet, du är ute och cyklar kan man säga, men du har en väldigt bra disposition och du har ju i alla fall försökt" Det vore en positiv kommentar....så jag hoppas stenhårt på det.

Nu ska jag få mitt egentilldelade "Jag är klar och jag har i alla fall försökt" - pris, en godispåse.

Grattis Linda!

26/10 2007 23.59

Tänkte bara meddela att jag skrivit 3 sidor ENKELT radavstånd och uppgiften ska vara MAX 5 sidor 1,5 radavstånd. Det ska vara inne imorn senast 23.59...SÅ: Hejja Linda!

Sakta sakta sakta...

Texten växer, mycket mycket sakta och ganska osäkert men imorn får jag support av klasskompis S som ska hjälpa mig i min panik (ska dock sitta hela kvällen och tvinga fram ord så hon har något att läsa.(och ja, jag tycker lite synd om mig själv, det låter inte bara så, det är så.))

Men för att lätta upp stämningen lite här vid datorn så var jag inne på sidan http://www.4her.nu/ (tyger är bara för flickor, do not forget!) och kollade på wunderbara Marimekkotyger....C och jag ska beställa och sätta upp på väggen, blir nog tyget nedan som det verkar nu, har dock mailat om färgprover (Det står att man kan det, så jag testar, känns ju väldans lyxigt.)Kan hända att det inte passar med soffan...men det återstår att se...annars får vi bara välja nått annat, finns ju några att välja mellan.




Nehe, då var det bara att fortsätta på temat reflexivitet, hermeneutik och bistånd! Wiiihaa!


Ojsan.

Imorse tänkte jag vara smart och duktig vilket innebar att jag tog datorn till köket för att jag inte skulle kunna komma åt internet, men helt plötsligt hittade datorn ett trådlöst internet, jag har ingen aning om det gick till....

Men för att försvara mig själv lite liiite så har jag faktiskt nästan typ kommit på vad jag ska skriva om + att jag skrivit lite. (vad gör man inte för att lura sig själv...ja nu har jag ju skrivit 3 rader det är okej att logga in på facebook/kolla mailen/läsa tidningen/göra iordning te/kolla på vänner osv osv.)


Hästannonser.

Jag borde plugga men vad gör jag, kollar på hästannonser på internet. Det är ju kul, en sådär 300.000 för en häst, det finns ju billigare också, men det är kul att kolla på dom dyra, mkt roligare än att ångesta över skrivandet.

Jajjemen, återgång tll skrivandet kanske...

Tisdag vecka 43.

Ingen finlandsresa till helgen som det verkar, blir förflyttat, men bara den blir av någon gång så är jag nöjd. Nu är de förövrigt skrivstress och magisteruppsatsångest som gäller, och det är inte sådär jättekul. En uppgift som ska in på fredag som jag inte riktigt vet hur jag ska lägga upp och en magisteruppsats som behöver ett ämne. Ett ämne som ska ha alla goda egenskaper i hela världen, ungefär. Det ska vara intressant, bra för min framtida karriär, bra för min framtida utveckling, bra i bemärkelsen att det inte finns en miljon uppsatser på ämnet och sist men inte minst rätt så kul också så att man kan stå ut med skiten tills i sommar. Sen vore det ju inte helt fel om den kunde vara bra också, alltså bra för ngt, nån kan tänka åh ja det behövde redas ut, bra att den där Linda skrev en uppsats om just det. Ingen press här då alltså. Icke.

Så nån som har en uppsatsidé på lager som berör asyl, bistånd, integration eller något annat som verkar bra (hemska hemska ord, det ekar i mitt huvud.), så är det bara att höra av sig. Im all ears, typ. Nån?!?

Det lilla roliga denhär veckan är dansen imorn. Hej Yolanda och Timbaland.


image90


Maraboy.

Världscuppen var bra, hästarna var fina och hoppade för det mesta över hindren. Jag insåg, som så många gånger förr, att jag saknar hästar, mockning, ridning, borstning, det mesta med hästar. Hade jag en inscannad bild på Boyen så skulle jag posta den här, han var fin han, en gammal pensionerad hopphäst som var nästan som ens egen, eller inte bara min, Saras också.
 
Så, så är det, nu är det kväll och imorn är det måndag. HURRA!

Söndag.

Åh nej nej nej nej, söndagen som skulle vara så långt bort kom så snabbt. Inte för att söndagar i sig är onda men bara tanken på att imorn ringer mobillarmet klockan 07.00 ger mig rysningar + att fredagens inlämningstid närmar sig + att v. 44 närmar sig...

Men för att väga upp liiiiite så är det världscuphoppning (hästar) klockan 17 och jag har en hel påse daimkulor + att jag eventuellt kanske lite lite lite har en idé till v. 44. + att uppgiften tills fredag är rätt luddig och att en Finlandsresa kanske blir verklighet.

Igår blev en trevlig en, pizza på stenungsbakade med vänner + att jag för första gången i mitt liv har smakat ett rödvin som jag gillade. Det hette Boira eller ngt liknande OCH det var ekologiskt. Oj oj.

Nu ska jag studera.

En morgon i köket.

image89

Möbelhögen.

Alltså dethär med mitt uppläggande av bilder på resultatet av tapetserandet har inte gått så bra. Får inte till nån bra bild så här får ni en alla-våra-möbler-är-inplastade-bild istället;



(Det ser ut som att vi skulle kunna ha plastat in en person i möbelhögen, men det har vi inte.)

Men snart så ska jag ta mig i kragen och fixa en bild.

Biografen.

Vi kom nyss hem från bion, vi såg Stardust och den var bra, en fin sån romantisk lite komisk science fiction. Vi gillade den i vilket fall, men sen är vi ju lite så överförtjusta i romantiska filmer. Jajjemen.

Det var förövrigt ett gäng på kanske 5 personer som kom in i biosalongen halvvägs in i filmen, dom gick upp och satte sig högst upp, satt i ca 1 minut, och sen skyndade dom sig ut, sprang sista biten. Jag blev lite lätt skrämd och såg framför mig en biosalong fylld med döda människor (antingen av bomb eller gift) alterantivt att folket i salongen i panik springer ut för att salongen fylls med tårgas eller nått annat icke-dödligt gift. Men, när jag hörde skratt utanför så antog jag att det var ngn typ av skämt, ett skoj mao. Så nu vet ni.

Nu ska vi fika, Christoffer bakade kakor tidigare.

God Natt!






Såfunkare.

Lite borr, plugg och skruv + lite fix och placerande kvar, sen så.

Klart!

Nu är det klart, jag blev inte uppäten av dom mystiska men trevliga tapetmännen. Den stora fågan nu är ju hur jag ska kunna plugga hela dagen när jag vet att jag skulle kunna börja torka av allt slipdamm och fixa iordning...det är frågan det... För det blev så himmla bra, allt blev verkligen jättejättebra, jag är så nöjd och det blir ju bara finare när man får till alla grejer också. Åh my, jag är glaaaaaad!

Tjuvlyssneri.

Oj oj nu talar dom illa om mina danslåtar också, hur ska det gå? Jag sitter fortfarande i sovrummet, dom tar nog frukost snart skulle jag tro...

Tapteter IV

Nu är det två halvokända män i vårt vardagsrum som tapetserar för fullt, lite skumt är det allt, dom pratar där ute och jag gömmer mig i sovrummet och lyssnar. Tror dom nyss sa: "Nej men dom har väl gått nu." Va? Syftar dom på oss, på mig, vad ska dom göra? Något med köket hörde jag med, ska dom vara i vårt kök? Brygga kaffe? Ha fikarast, i vårt kök när jag sitter här? Borde jag sitta här tills dom går och sen fly, eller kanske hosta jättehögt så dom fattar att  jag är här....?

Bellman.

Idag påminde Christoffer mig om den fina konversationen som ägde rum mellan två balkonger i Alanya;

Vad jag tror är festande turkiska killar; "Do you know Bellman?" 
Christoffer; "Ehh...Yes..."

Det var kul det, inte för alla er kanske, men några kan skratta lite iaf. Det gjorde jag.

Tapeter III.

Nu är alltså köket och hallen klara och imorn kommer dom för att göra vardagsrummet, sen jävlar, då blir lägenheten som ny! Vi blev förövrigt mycket nöjda med hallen och köket, fint och ljust och luftigt. Nu är det bara till att vänta så att vardagsrummet också blir klart så kan vi börja fixa på riktigt. Nu håller vi på och flyttar in vardagsrummet i köket och sovurmmet så nu är allt lite kaos igen, men vad gör det när man får nya fina tapeter. Men nu kommer det ni alla väntat på, typ. Tapeterna, woop woop.

Fondväggen i hallen, diskret men ack så fin;



Hallen;



Hallen och vardagsrummet är typ samma tapet men i olika nyanser, hallen är lite gråare med som silverinslag medan vardagsummet blir ännu ljusare, med silverinlag, alltså inte silvermönster med hm, ja lite liiiiite spretigt mönster, kan inte riktigt förklara, kom hit så får ni se mina vännor!

Jag är förövrigt glad idag för att nån jag tänkt på har tänkt på mig, sug på den ni!

Nu ska det fikas!

Hejhej.

El fin de semana.

Förra inlägget var lite lätt bittert, men detta blir bättre. Helgen blev/är bra förutom sjukdomar i olika former och att jag bara hann träffa min käre far i torsdags en snabbis. Men snart så är ju vår lägenhet som ny och då måste det tittas och kollas så då blir det träff.

Har annars hunnit med en del i helgen. I fredags blev det en sväng till allas vår kära tonfiskpark(oj där fick jag till det) där Iida inhandlade ett par snyggo-strumpor, eller som Fia skulle säga, partystrumpor, blå blå är dom. Sen blev det pizza och Idol med mor och syster. Igår blev det lite stan med C, där inhandlades en ack så fin och fluffig-som-få-klänning, därefter världens godaste skaldjurspastasallad på Sylvia. Till kvällen blev det förkalas hos Ellinor med diverse tv-spel, sen ett RAW med fruktansvärt hög volym.

En fruuuktansvärt intressant resumé av min helg blev det och det är ju inte illa pinkat eller så.

Kvinnokroppen.

Så var man en sväng till Kungsör igen och det är sig likt, tror jag, sådär höstigt och fint är det nu. Men det var efter en del problem och prylar som jag kom hem, problem som jag skyller på det vi kallar kvinnokropp, gudars vad problem den kan ställa till med, från början till slut.

Det hela börjar i sådär 13 årsåldern kanske, då töjer och sträcker och växer allting på samma gång åt alla håll, sen får man mens, och inte nog med att det blir blod och grejer, nej det räcker inte, ont ska det göra också, helst så ont så att man får äta en hel massa värktabletter i några dagar varje månad, varje år tills man är 55+. Mumma. Nångång där kring 20-årsåldern ska man också gå till en gynekolog som ska gojsa runt i allt som är privat för att se så att man är frisk, hejja cellprov. Ja, sen det där med att man någong gång kanske blir gravid, ja då börjar det igen, det töjer och töjer och sen ska det ut och då går halva kroppen sönder(jag bortser här ifrån det faktum att man får ett barn, vilket säkert väger upp det hela, men idag är fokus på negativitet). Och sen som pricken över i så kommer  något som jag inte vet så mycket om, klimakteriet, dår blir det väl hormonknaperi kanske? eller svettningar eller vad det nu innebär att gå igenom det där. Härligt säger jag. Jo, och inte att förglömma; eftersom kvinnor har korta utrinrör ja då kan man lättare drabbas av urinvägsinfektion, jajjemen, då blir det smärta och tabletter. Igen. (Det här gäller ju också bara om allt är som det ska, det kan ju absolut vara värre.)

Jag är lite bitter över kroppen denhär helgen, men jag har klippt mig, min mor är en hejjare på frisöreri och snyggt blev det.


Tapeter II.

Nu blev det inte riiiktigt som vi planerat men det blir bra iaf. Tapetmännen kommer hit och fixar klart imorn istället när vi inte är hemma, så vi slipper damm och oljud och grejer, så det är klart på fredag. Det bli alltså en överaskning på måndag när vi kommer hem....

Nu har vi också arrangerat en nya-inrednings-grejer-påse  fylld med lite nya grejer som vi ska använda när allt är klart, den innehåller i och för sig bara 3 grejer men det är kul, oj så kul, med nya prylar, hej hej konsumtion. Ett träd, en kudde och en matta innehåller påsen, svart, svart och svartvitt är det. Kom hit så får ni se!


Tapeter I.

Hej folks, här kommer en update på hur det står till med vår lägenhet. Först, för att friska upp era minnen, så kommer några bilder på våra nuvarande fantastiska tapeter;  

Hallen:                                       Köket:

                 


Så det är med sorg i hjärtat, eller kanske inte, som tapetmännen var här idag och spackalde, så nu ser det ut såhär:



Så imorn smäller det, då blir det förhoppningsvis fiiiint, och eftersom jag är så pepp på dethär med att uppdatera så kommer det nog bildbevis även då.

hejhej!

RSS 2.0