Grattis Iida!

Idag fyller min  älskade, snyggaste, sötaste och bästa syster Iida 18 år.  Onneksi olkoon Iida! Men 18, heeela 18 år, det var ju typ nyss vi samlade burkar i Yyteri för att köpa godis, städade lekstugan eller bytte till Jussi. Eller när jag fick följa henne till lekparken utanför farmor i Finland. Guuudars. Och ikväll ska vi ut på krogen och kul ska det bli, inviga Iida i kroglivet, haha, och så har jag världens bästa Fia till min hjälp! Det ska nog gå fint.

Jojo.

Ha det fint!

//Linda



yy

Te och kriminalserier

Ja gudars, kriminalserier är ju för det mesta bra. Den på ettan på måndagar är inget undantag, kl 21.

Besökte idag biblioteket i byn för att kolla om kanske den nyaste Stieg Larsson boken fanns(iom att det i deras internetkatalog stod att den inte var utlånad), men icke, det var omkring kanske minst 10 personer i kö, gudars, det kommer ju ta hela sommaren, så det funkar ju inte. Kanske blir till att köpa då, får se om ekonomin tillåter.

Nyaste fyndet är ju i alla fall Liptons vita te (http://www.lipton.se/Lipton-SE/se-2006/lipton_pyr_white.html), gudars vad gott, kan dricka hurmycketsomhelst. Köp och drick!

Imorn blir det kanske en sväng på konsert, bara sådär, Laakso spelar i Etuna. Inget bstämt men det vore kanske kul. Jag önskar att jag hade en miljövänlig gratisbil i min ägo, då skulle jag åka till många ställen, bl.a. många tur och retur till Etuna, kanske en sväng till Vsterås(IKEA vore inte helt fel), Göteborg(då skulle jag kunna hämta dig Fia, min bil skulle ju vara stor förstås) och sen bara bila runt lite till massa olika ställen, typ slott och grejer, det är ju mysigt.

3 st gudars i detta inlägg, borde kanske skära ner på dom, börja med nått annat.

//Linda

God natt!

Advokaterna, var som väntat, bra. Nu när jag ändå håller på så lägger jag upp några bilder från min mobil, kameran är ju stulen.

1. Min nyinköpta sjal från myrorna + halsbandet.
2. Från nyår, jag ser lustig ut och Clara försöker pussa mig, fiiiint!
3. Aatu in sleeping position.




Sov gott!

//Linda


Advokaterna.

Gudars, det känns som mitt högra ögonbryn snart faller av. Eller att jag under någon av mina agressiva ögonkliarattacker ska råka dra av det. usch, det vill jag inte.
 
Idag blev det shopping på stort allvar, Apoteket stal man penagar, så kan det gå. Dock så blev det halsbandet i alla fall, inte utan funderingar dock. Gick in i affären (Lagerhaus), såg halsbandet, tänkte; det är preciiis lika fint som jag minns det men preciiis lika ur min budget (kostade bara 99 kronor, dock i mitt fall så borde dom 99 kronorna ligga på säkert ställe eftersom lönen kommer i augusti). Så jag gick ur affären och in i en annan affär för att se om det fanns ngt liknane, fast billigare, men icke. Jag gick och köpte det tillslut. Och hey, det känns fint. Det var det.

Nu är 2/3 (eller borde jag räkna in mig själv och säga 2/4, men jag är ju inte i min familj, eller, huh?) av min familj i en bil uppe i landet, dom ska köra runt och tillslut över till Finland, min kusin ska nämligen konfirmera sig, den sisa 1/3 eller 1/4 är också i Finland, norra med, tror jag.   

Thats all. Ikväll blir det Advokaterna. Ack så bra.

image67

Iidas tunga.

Japp, då är Iidas tunga, från och med igår, piercad. Hon var väldans nervös och vi hittade på diverse felsteg som kunde göras, eller snarare alternativa metoder till att få hål i tungan. Det var kul och Iida blev ännu mer nervös. Jag var också lite nervös, men mest nervös ar nog mamma (som fått genomlida samma trauma två gånger), men allt gick fint och Iida är nöjd. Bildbevis finnes på bloggen: iidalainen.blogg.se.

Mitt slöande börjar bli lite lätt tråkigt nu, speciellt eftersom C är i Uppsala och tränar och Iida bara spenderade en ynka kväll (+ en dag) här. Så nu är det jag och Aatu som hänger, eller han ligger i dom allra allra varmaste solfläckarna i vardagsummed medan jag sitter i skuggan och sträckläser "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson. (läs den, eller börja med "mannen som hatade kvinnor"). Ja, så blir det en och annan tur till promenaden när Aatu vill lufta sig lite. Men imorn tänkte jag ta en tur ner på stan och köpa det där halsbandet som är liiiite liiite i överkant, men som alla vet så kommer jag ångra mig om jag inte köper det.


//Linda

Lite sol och lite film.

Mitt slöande bara fortsätter, borde göra en massa saker men det blir inte av, får bli någon annan gång, kanske nästa vecka när C åker på Batizado, då kanske. Men då kommer ju i och för sig min älskade syster på besök, jaja, efter det kanske. 

Förövrigt blev detta en finfin dag, sol och värme + att finlandsresan är bokad och klar. Den 16e smäller det. Äntligen lite Finland på sommaren, lite hav, lite farmor, lite stuga och lite pätkis. 

Nu ska jag fortsätta kolla på filmen. 

//Linda


 


Produktivitet på hög nivå.

Japp, dagen blev alltså precis sådär produktiv som jag hoppades på. Samtalen gjordes och lägenheten blev dammsugen, lite dammtorkning imorn alltså. MEN det viktigaste av allt, ett av samtalen var till hyresvärden för, om ni inte varit i vår lägenhet, tapeterna är hemska, hemska som i början av 90-talet hemska, gult med bård i vardagsrummet, likadant fast organget(huh, hur stavas det ordet?) i hallen och sist men inte minst mörkblått med bård i köket, men nu, äntligen snart i alla fall så är det över, tack och lov. I september smäller det, då kommer ett av  hyresvärden anlitat företag och fixar allt. Dock så är vi inte så pepp på våra gröna tapeter(med fina fina löv) i sovrummet heller, men dom är tydligen inte tillräckligt slitna för att bytas, men dom målar vi nog, så det löser sig det med. Sweeet.


Sen så hittade jag en kofta på halva priset på stan, också bra iom att mina favoritkoftor blev kvarlämnade i Ecuador pga fläckar och hål. Hålen blev till av mycket skickliga tjuvar som skar sönder min väska på långfredan i folkmassan i Quito. Jag trodde jag hade koll, hade väskan framför mig och allt, men inte det.

Det var det.

//Linda


Pirater

Idag var Christoffer och jag på bio, på Pirates 3, den var bra, underhållande i 2 h och 40 nånting minuter. Depp var snygg och bra som vanligt, heeey bildbevis.  

Övriga dagen spenderades med promenad, Vänner och lite nostalgisk musik. Gudars, min vännersamling(som mina kära föräldrar gav mig i födelsedagspresent, tack o tack:)) är himlans bra. Och musik med för den delen, blev lite Björns Vänner och weezer bland annat, "Åkrar och himmel" är top 10, lätt, och det blåa albumet är oerhört kul det med, tycker jag. 

Imorn blir det till att vara lite seriös och eventuellt kanske ta tag i saker, samtal ska ringas och saker ska googlas, kanske, om jag törs, återstår att se.  Borde städa också, dammsuga och grejer, får se hur det blir med den saken.




Sov gott.

//Linda

RSS 2.0