Skrynkel.

Nu är jag tillbaka hemma efter en kortkort visit hemma i Kungsör, Iida fyller nämligen 19 år imorn så hon firades idag. Vi firade med tårta (en mindre vacker sådan p.g.a. lite missförstånd med konditor, men god!) och mammas goda toscakaka och så presenter och familj förstås. Iida firade också med att jobba 10 timmar och fika i pausen, hon kan det där med att fira hon. Skynkel och toa.

Så i lördags var mamma och jag en sväng till IKEA, där shoppade mamma loss på en hel massa grejer till stugan, själv köpte jag ingenting men återfick min kära kära kamera. Så nu har jag fotat lite igen, kändes fiiiiint.







Nu väntar jag bara på att min hard working man ska komma hem från sitt 12 timmars pass. Imorn jobbar jag, för första gången själv, utan att gå bredvid alltså, hoppas alla gummor och gubbor har överseende med mina felkörningar och efterföljande förseningar...men det går nog fint. Förresten så är jag ledig på tisdag, då ska vi kolla på ett slott! Andra slottet denna sommar. Slott är bra sommarnöje det.

Sov gott alles!



Och så var det igång.

Första jobbdagen avklarad. Det gick fint, gamlingar är rätt lika här som i Kungsör, ingen större skillnad, sängar som ska bäddas på särskilda sätt, lägenheter som ska städas på vissa sätt, med eller utan borste, och så lite toalettbesök. Men det hela gick bra och arbetskamraterna är trevliga, så det ska nog gå. Och så kommer C äntligen hem idag, om ungefär 50 minuter. Fiiiiiiint.


Åh justja, mitt krig mot Siba är slut nu, kameran är klar för avhämtning och förhoppningsvis kan vi hämta den på lördag. Jag är glad, den har varit saknad.


Utomhusbio

I sommar vill jag gå och se en massa utomhusbiofilmer. Sån himla mysig grej, en filt, kanske picknick, en park, skymning och så film. Fiiint ska det bli. Och nu har jag bott här i snart 5 år och aldrig varit på utomhusbion, det är dags nu.  

100:-

Jag åt precis den godaste sommarmaten, samma som igårkväll(som förövrigt blev en mkt mysig kväll med en massa god mat och 2 efterrrätter). Ja, sommarmaten, den bästa, är quornfiléer, färsk potatis, sallad och kall gräddfilssås. Vi spelade spel igår också (Alias), K och jag tog hem en välförtjänt seger trots anden i lådan & bortglömda ord.

Idag promenerade jag med A och hittade en hundrakronors sedel, inte varje dag det händer, så vi fikade upp den. Gratis är gott. Kvällens plan är film och popcorn, kanske lite utgång och dans, det visar sig.

Saknar dock C, han får ta och komma hem nu.

Midsommar

Domhär bilderna känns på något sätt väldigt mycket som midsommar, även fast dom inte alls är det, utan tagna dagen före Iidas student. Men midsommar känns väldigt mycket Kungsör, väldigt mycket vår altan och väldigt väldigt mycket Fia, Clara och Karin. (Jag saknar er allihop!) Vi har inte firat midsommar där på två år, men det känns ändå mycket midsommar på något vis. Nostalgiskt kanske och fint.


(Mannen på altanen är min mosters pojkvän/kille/karl....vad säger man? Risto heter han iaf.)





Glad midsommar!!

//Linda

Hemma igen.

Nu har jag alltså tagit mig med bussen, båten och bussen hem igen, en hel seg dag tog det, men det gick. Finland var sig likt, farmor och stugan likaså. Blev ju tom hyfsta väder, inget bad men i alla fall lite sol men det var fint ändå. Tog lite bilder också, tyvärr inte med med min nya kamera (forfarande på reparation, 1 week down 2 to go, förhoppningsvis!), men kameran är kvar i Finland så jag kan inte bjuda på några bilder. Båtresan hem blev dock lite segare än vanligt, brukar alltid sova rätt länge på morgonen för att fördriva tiden, men nu hade jag damplats och min hyttkompis hade höjt värmen + att hon hade en massa blommor i hytten vilket gjorde att jag vaknade efter en timme och hytten kändes som ett växthus, varmt och jobbigt. Men men, satt mest i cafeet hela dagen och läste.

Idag var vi och köpte mat, vi i detta sammanhanget är några vänner och jag, det blev en hel massa, hur mycket potatis som helst och 8 dl gräddfil, det borde räcka. Sen lite grillgrejer och chokladpudding med. Nu är vi redo. Jag ska bara städa ordning lite här hemma, men sen så. Grill, bål, potatis & vänner borde blir en fin midsommar. Det tror jag. Hoppas er blir lika bra!:)

Vacaciones!

Imorn drar jag, mor, far och Aatu till Finland, till stugan & farmor, en sväng. Det blir fint. Jag ser fram emot att träffa farmor, äta gott bröd, äta pätkis (choklad!) och gå på stranden. Det är sånt jag kan göra nu när jag har min semester, eller är mellan studier och arbete...eller är lite arbetslös. Sen är det ju snart midsommar, då blir det grill, bål och trevligheter. Fina planer.

Jag hoppas på fint väder och värme så jag kan vara på stranden utan att frysa. Som nedan.  



Slänger in en anna gammal bild på mig och C när vi var påväg till Finland sist och jag ser ut som ett barn som väntar på att få godis ungefär, jag gillar att åka till Finland, då ser jag ut såhär;


 

Ouppdatering.

Jag är lite dålig på att uppdatera men jag skyller på den tillfälliga förlusten av min älskade kamera. Siba tyckte att det var helt okej att skicka den sprillans nya kameran, med försäkring, på reparation i minst 3 veckor. För det skulle visst till en specialverkstad och då blev tiden längre än normala 2 veckor. Så dom trodde att den var klar om kanske 3 veckor, men dom visste inte. Jag frågade om dom visste hur lång tid det skulle ta, men de visste dom inte (vem vet?), så jag frågade om det var närmare 2 dagar eller 2 månader och fick svaret; mitt emellan ungefär. Tack tack då vet jag.  Men han sa också att jag ju kunde ringa verkstaden om jag ville för att se hur det gick. Varför kan man ju undra? Jag tycker inte om Siba längre, vi är i krig.

te

EXAMEN!

Idag tar jag examen, vilket innebär diplomeringsceremoni och middag och fikeri med familjen. Fint med andra ord. Igår tog Iida studenten också, det var också fint, god mat och trevligheter hela dagen.

Galet det här. Examen, 4 år på SKA och en magisteruppsats.

Men grattis till  mig och alla andra i klassen och till Iida med såklart.

(Fick förövrigt den finaste examenspresenten igår, en systemdigital kamera, så tacktacktack mamma, pappa, Iida, C och C:s familj, den är helt p.e.r.f.e.k.t.)

Hey!

Sicken helg det blev. Blev en himla massa förkylning, och inte sån liten heller, en stor, en med ont i halsen, ont i huvudet och sådär, treo i massor. Men dansen den var helt väldigt jätterolig, tre stycken var jag med på, och det hela utspelade sig på Östgötateatern. Så himla fin är den, gammal och förgylld. Hela dagen var jätterolig bortsett från sjukan och duktiga var vi också. På kvällen blev det lite parkhäng med vännerna, dom grillade och jag satt och snöt mig. Det var reggae i lejongropen så det var picknickande sällskap lite överallt, bra grej det där med musik i park.

Nu i veckan smäller det stort, Iida tar studenten & jag har examensgrejs. Duktiga vi är. Hejja oss.

RSS 2.0