Film, fest och sånt.

Festen igår var väldans trevlig och kul och fylld med SKA:are och choklad. En, för det mesta, lyckad kombination skulle jag gissa på. Efter inflyttningsfesten blev det en tur till värmekyrkan, det var ok, men byggnaden är fin iaf.

Senså var jag ju på bio i fredags, Tillsammans är man mindre ensam såg vi och den var bra. En såndär film som man ler til, inga större tragiska inslag utan fint var det, skön film med en alltid lika fin Audrey Tautou. Nu blir det parlamentet och sen börjar nästa vecka och gudars sååå mycket läsning.

image81

Sov gott alles, snart iaf.

hejhej.


Kulturdag.

Kulturdagen blev som planerad, vi gjorde det vi skulle dvs; besökte Norrköpings konstmuseum och var till konserthallen då symfoniorkestern hade gratiskonsert. Det är pampigt det där med klassisk musik live och gratis är ju aldrig helt fel. Här är lite suddigt bildbevis;







NU är det bara piff och sånt som fattas, sen bär det av på insflyttningsfest.

Ha det fiiint!


Fredag.

Jag är litesådär trött pga dålig sömn pga nattlig förkylning (när jag vaknar på morgonen är den magiskt borta) men det är fredag vilket innebär en massa saker, bl.a. att jag kan sova länge imorn, och imorn är inte vilken dag som helst, det är kulturnatt, eller dag också för den delen, vilket i sin tur innebär museum, danskollande, fika, symfoniorkester, museum, mat, fika och sånt. Sen till kvällen blir det inflyttningsfest. Sicken dag, jag ser fram emot allt.

Nu till dagens dåliga:
- Bl.a. Kinas (icke)agerande. Gudars gudars denna mänsklighet. Kan man göra någotning så bör man göra någonting, så gör någonting. 

Thats all. 


(Insåg precis att jag skrivit två inlägg nu som börjar med en beskrivning av mina kroppsliga problem, jajo.)

Tapetmannen.

Mina händer orkar inte riktigt skriva anteckningar idag, känns nästan som att jag ska få kramp eller något liknande, tror inte jag haft kramp nån gång, men ja. Det känns i vilket fall som att om jag inte slutar skriva nu nu nu så kommer min hand att ja, hm, krampa. Alltså om jag skriver med penna, inte på datorn, därför började jag skriva anteckningar på datorn och ja, det gick heller inte så bra, alldeles för mycket nät och för lite läsande.

Och på tisdag så smäller det, då kommer mannen med tapeterna hit och sätter igång. Två dagar ska det ta att göra hallen och köket och 3 dagar att göra vardagsrummet iom att det är rätt stort + att taket och spisen ska målas. Men så fint så fint det kommer att bli, allt i nyanser av vit-grå-ljusgrå-silver, typ, enkelt och bra. Så vill ni se så är ni hjärtligt välkomna om en sådär två veckor.  

Nu ska jag läsa lite till.

Förreste så fikade jag och C på ett väldans mysigt fik igår, dom har gjort om några gamla industrilokaler till bl.a. ett fik, tegel, valv och vit färg gör det mysigt + att personalen, eller i vilket fall kvinnan som jag tror är ägaren, är som en caféägare ska vara, trevlig och hjälpsam + att hon pratar om the och grejer sådär så att man iaf får känslan av att hon gillar det. Och gott var det också, latte + kaka, jajjemen, dit borde ni gå. 

hejhej. 

164cm.

God damn, min kropp som är rätt kort är tydligen för lång. Det finns liksom ingensomhelst kommunikation mellan ändarna. Tyvärr, tyvärr. När x antal 17 åringar klarar allt på två och en halv sekund och jag blir så förvirrad att jag nästan nästan står still så är det illa. (Tilläggas kan att jag överdriver, en aning, och att det var ack så kul även denna gång.)

Nu har jag också beställt från hm på nätet, med rabatt kan tilläggas.( Koderna var:  7657 + 1304, blev 150:- i rabatt) En klänning bl.a. fint blir det nog tillslut.

Nu ska jag sova. Så God Natt!

Onsdagsaktiviteter.

Nu är jag ombytt och klar och ack så peppad inför dansen. Streetdance för dom som inte visste vad jag sysslar med såhär på onsdagsvällarna. Och det är kul, oj oj oj så kul. Så kul så att jag går omkring hemma och över steg och blir bästa vän med Timberland. Så långt har det gått mao.

Min rädsla innan jag började var till största del att jag skulle vara i snitt fem år äldre än alla andra, men icke, jag har efter nogsamt funderande kommit fram till att fyra stycken är äldre än mig. Detta eftersom två utav dom pratar om sina barn (japp, jag tjuvlyssnar när vi sitter utanför och väntar på att dansen ska börja), jag menar dock inte att man inte kan ha barn när man är 23, men dom verkar liksom lite äldre. Sen till dom andra två, jag har inga direkta argument angående dom, dom bara verkar äldre än 23, jo det tror jag. Resten är nog som jag befarade, ungefär fem år yngre än mig. Men som Iida påpekar; Du ser ju ut att vara yngre. Dock spelar detta ingen roll för det är ju så så kul, och jag har fått en vän. Vi kör klappdansen, oh yes.


Musik och sånt.

Den nya skivan med Lars Winnerbäck kom idag, Daugava. Har inte hunnit lyssna än men det bådar ju gott att kvinnan med den underbara rösten Miss Li medverkar, hur mycket vet jag inte än. Men låten Om du lämnade mig nu  (http://www.myspace.com/larswinnerback) tycker i alla fall jag om.

Så är det, annars så har det inte varit så mycket idag, läsande och grejer som vanligt och sen en föreläsning med en man som förmodligen kan en hel massa men som lyckas tappa bort nästan en hel klass genom att läsa upp föreläsningen från sina papper.

Det regnar nästan och jag vill att det ska vara kallt. Men icke. Kanske snart?

 

Läs, läs, läs.

Om ni ännu inte mår åtminstonde liiiite illa över hur mänskligheten fungerar, så läs denna artikel; http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2206&a=694474&maNo=-1, så bättrar ni på den magkänslan ska ni se. Inte för att varenda individ på denna planet är totalt utnyttjande/exploaterande o.s.v. men rätt många skulle jag säga. Härligt.

Kultur och nöje är kategrin för detta, på dn. Och jag vet inte, den kanske inte kan ligga nån annanstans, men ja lite tar det emot att den ligger där. Nöje? Både Miss Li:s skiva och han som köper folks identitet för en gris?

Nyheter.

Jag testar det såhär ett tag. Jovars.

Klart.

NU är den första skriftliga inlämningsuppgiften på mitt magisterår inlämnad, klar och genomläst, putsad och kontrollerad. Wihoo. Jag förtjänar en puss på kinden och några never-stop. Lätt. Sen det faktum att jag fick text på  6:e sidan, när sidantalet skulle vara 4-6 sidor är ett mirakel. Har aldrig hänt förut, så jag är nöjd, frågan är ju bara vad uppgiften gick ut på, ingen vet exakt. Men hey, jag ska njuta tills jag får tillbaka den i vilket fall...

Nu ska det läsas igen, Samhällsvetenskapens förutsättningar för att vara exakt.

Hej hej.

Jajjemen.

Jag är nog inte sådär oerhört bra på med uppdateringar på denhär fronten (facebook har kidnappat mig), men efter grova hot och påtryckningar kommer här ett liiiitet smakprov på hur våra väggar ser ut. Mest grå, ibland blå-grå, ibland ljuslila-grå, iband blå, bland grå-blå, det varierar mao. Men fint är det. Vill ha resten av lägenheten fixad också, helst nu, igår, färdigt. Men icke, utan snart. Men det duger fint det, bara tanken på att mörkblå, aprikos/orange och gult + bårder i kopiösa mängder ska försvinna gör mig lycklig, oj oj.



Här är mah sistah, dvs min bästa älskade favoritsyster och jag.


Förresten köpte jag världens mys-mössa igår så nu väntar jag med spänning på +4.7 grader celsius. Sen hittade jag en super-rea klänning för 49 och en mördar-ring. Om jag lyckas bli bättre på det här med uppdateringar så kanske ni får se kalaset. Men nu ska jag skriva om socialkonstruktionism och grejer. Wihoo.

pusshej.

Partystrumpor

Här sitter jag med mina, utav Fia utnämnda till, partystrumpor och inser att pluggande med förkylning inte är en bra kombination. Det jag lyckas göra är att logga in på facebook och kolla på grejer. Hur det gynnar mina kunskaper  kritisk realism har jag inte kommit på ännu.

Men så är det och jag ska ha läst en hel del tills på tisdag så jag måste helt enkelt få det gjort.


Hur som helst.

hejhej

RSS 2.0