Vändan.

Sol, två stora kulor glass, en fint hårspänne, en fiskburgare (dom hade slut på vegetariska, hur kan man ha slut på dom? vad har hänt?), lite sureri över klänning, en söting secondhandaffär, hålla handen i värmen och sånt. I Linköping alltså, en vända, en klassisk sådan.

Så mitt i allt kom jag på att jag sökte ett jobb igår, hade helt glömt, jag sökte det liksom i hast, och kom på det idag och blev lite glad. Det  blev som en överaskning, för mig själv av mig själv.



Det.

Idag har jag opponerat och blivit opponerad på, det har påpekats brister och konstigheter men också bra grejer. Det gick fint och jag är snart utbildad och klar. Det var bara det.



Woooop wihoo!

Mors dag!

Opponeringen ligger som ett kassaskåp i magen och som trehundra kilo betong på axlarna, som K säger, tungt mao. Men, MEN, imorn klockan två är det över. Över som i klart, då har dom som vill fått klaga/ge kontruktiv kritik/gnälla/diskutera/såga min uppsats, och det kanske inte blir så kul, MEN då är det klart, över och gjort. Sen är det bara fix och sånt kvar, om dom inte ber mig skriva om den helt och hållet, men om det nu blir så så vet jag det då i alla fall.

Idag är det mors dag, kan inte åka hem och fira min älskade mamma för jag har den där opponeringen imorn. Men som tur är finns det en till, en syster, en Iida som kan ge mamma en puss från mig.

E.x.a.m.i.n.a.t.o.r.

Åh, fredag, fina fina fredag. Innebär godis och sånt och Berg flyttar in, sånt bra, sånt slappt. Jag ska fika lite också, inte illa, det är ju sol och allt.

Men jag borde verkligen skriva klart dendär opponeringen idag, det är segt vill jag säga, och det beror inte på uppsatsen, inte alls, den är bra och intressant, det beror på att jag, min kropp och min hjärna tagit ledigt och slutat fungera. Det är som i datasalen, när jag nästan ramlar av stolen, skillnaden nu är att det inte är någon här som märker det, om jag ramlar av stolen vill säga. Men att hjärnan lagt av är kanske positivt också, då kanske jag inte tar till mig av negativa kommentarer från potentiellt läskig examinator på måndag. Bara ordet e x a m i n a t o r, det låter som att det har någonting med dödsstraffa att göra, något elakt och obehagligt. Dock så kommer jag ha en bra opponent som jag tror kommer att var kontruktiv och sådär + att jag har några klasskompisar som supporters, dom får skrika mentala hejjar-ramsor när examinatorn tar fram stora sågen. Men det är på måndag, klockan 9 för att var exakt. Nu är det freeedag och snart är det fika. wihoo.

Fågelkriget.

Igår kväll började jag knyta upp folieslingor på balkongen i syfte att skrämma fåglarna, strax efter läste jag ett mail från Fia som bekräftade att denna metod funkar, så den måste funka. I morse fanns en hög på räcket, men jag ser det som framgång, bättre en hög än hundra, ungefär. Så nu är det bara att vänta då, balkongen ser ut som en rymdstation, men vad gör det om fåglarna håller sig borta. Men dom jävlarna är envisa tror jag, imorse när jag skulle hänga upp ytterligare folie så försökte en förvirrad stackare landa när jag stod där, men jag skrek till och den flög iväg. Så om inte annat så kan jag ju roa mina grannar med att stå på balkongen, upphängandes folie, och skrika på fåglarna...

Balkongproblem.

Vi har en balkong, en liten en, men en balkong som passar sig alldeles utmärkt till att fika på, äta frukost på och mat med för den delen, att spana på folk på, sitta och läsa på, nästan vad som helst. Vi har till och med införskaffat såndär grön matta som vi ska lägga där så att vi inte ser dom fula och läskiga sprickorna i golvet. Vi har två stolar och ett bord, nu också en massa krukor som snart det snart ska växa röda solrosor i, och så C:s träd såklart. Men, det jättestora MEN:et i det hela är fåglarna, dom små jävlarna som byggt bo ovanför vår balkong som tycker att balkongen är det bästa mellanlandningsstället innan de flyger hem och matar sina fågelkids. Jag, C och vår balkong tycker detta är hemskt eftersom vi nu har ett lager bajs över hela räcket, och inte bara bajs kan jag tillägga utan fjädrar/maskar/grenar/gojs som dom lämnar efter sig. Den stora stooora frågan är då, vad gör man åt detta? Jag har provat att hänga upp en CD-skiva, vilket inte hjälpte, ska också införskaffa någon slags rovfågelgrej i papp som kanske kan skrämma dom, dock så finns såklart inte sånt här i centrum. Något annat tips? Jag är desperat nu, snart kommer jag att mata dom med arsenik, eller kanske inte...men nästan.

Tre saker.

Nu har jag gjort dom tre sakerna jag planerat för dagen, först en sväng på Myrorna. En sväng som blev till irritation, jag förstår inte riktigt hur dom tänker dom där myrorna, en sliten, inte alltför supersnygg, skinnväska(utan märke) för 175 kronor. Det är någonting som dom inte alltid förstår på Myrorna, att det är b.e.g.a.g.n.a.d.e. varor dom säljer. Kanske är jag snål också, jag vet inte, men erikshjälpen och bra och begagnat känns lite mer värt, där skulle samma väska kosta kanske 50 kronor.

Men men, dagens syssla nummer två var att tvätta ugnen, den var inredd med ett tjockt lager matrester/kol/svart gojs, jag började med att spraya ugnen med den där vita frätande sprayen. Den funkade fint, ugnen blev ren och jag frätte bort två lager hud på händerna när jag skulle torka bort skummet. Men det var det värt. Sist men inte minst så har jag planterat solrosor, (Iida nu kan vi ha mätartävling!), jag ville ha gula klassiska men det fanns bara röda, men det får väl gå. Nu har jag en hel armé av krukor på balkongen som väntar på att dom små fröna ska börja växa.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Men något borde jag väl kunna hitta på...




Lite firande.

Fina vänner, lite vin, Alias(morot!), studentpub, ett par blå solglasögon som liknar skidglasögon, lite dans, lite mingel och lite bildbevis.

image170

Sånt.

Det är sånthär man kan fippla med när man har skrivit klart sin magisteruppsats, bakgrunder och såntdärnt på bloggen, man kan också dricka te för att det är gott (inte alltid kaffe för att det piggar upp...) & bara sitta och göra inget. Utan att känna stress eller press från något håll. Nu är det 4 (!) fria dagar innan man får reda på opponenter och sånt.

 
Vi firade lite smått idag med lunch på Världens och ett glas vin till det. Lite av ett koma infann sig när jag kom hem, men när det väl går över så finns det så mycket jag vill göra, fixa, plocka, sy, spendera timtals på loppis, läsa klart boken (en skönlitterär) och sånt. Imorn blir det firande i form av utgång. Bartömning på studentpuben för att vara exakt. Blir fint tror jag.

Jag har lämnat in min magisteruppsats. Hejja mig & alla andra fina i klassen som också lämnade in idag!!

image168

Konstigt konstigt.

Det slog mig imorse när klockan ringde vid sju att jag ska lämna in min magisteruppsats imorn. Lite galet är det allt. Nu skriver jag klart slutdiskussionen sen är det en sammanfattning + abstract kvar. Väntar också på mail ifrån min handledare, han ska okeja det jag skickade in igår så att jag får lämna in imorn. Hoppas bara okejar det så jag verkligen får lämna in imorn och gå upp med uppsatsen innan sommaren.


Om jag nu får lämna in imorn, vilket jag tror & hoppas, så blir det en fin helg, en första helg på länge utan en endaste tanke på uppsats (eftersom vi inte får veta vilka vi ska opponera på förrän i veckan). Nästan nästan lite konstigt.

Tusentals.

Jag är trött, mina tusentals timmar i skolan har den effekten, men det är bara en liten liten stund till. Sen ska det firas. Men först ska denna vecka avklaras, allt tack vare fina klasskompisarna i datasalen och ICA-kaffe. Ungefär.

Å det var bara det, så ni vet vad jag gör, skriver, scrollar, skriver, läser, snurrar runt på stolen, petar på K och ber om hjälp, skriver, äter, scrollar och skriver liiite till för att sen radera lite och skriva lite. Idag blev det irritation också, över en  handledare som inte har tid. Men men, jag har ju alltid datasalen-folket.



upp&ner

Det är när huvudvärken och tröttheten blir alltför närvarande som det känns som att det inte kommer att bli någon godkänd uppsats ändå. Ibland, på mornarna eller efter att man skrivit ett litet stycke, så känns det genast bättre, som att den blir bra & klar. Men ibland, som nu, känns det som att visst den kanske blir klar, sidantalsmässigt, men den blir inte bra. Så upp&ner det är, allt är bakochfram och jag har ont i huvudet.  
 

Det måste gå.

Sitter fortfarande i skolan och stirrar in i skärmen och hoppas på att komma på något smart att skriva. Vilket jag gör då och då, kommer på något alltså. Nu är det 9 hela dagar kvar tills arbetet ska in, klockan 14 nästa fredag är det dags. Och det fina i det hela är att om jag lämnar in det då på fredan så har jag fyra hela dagar ledigt efter det, hela fyra stycken. Fint ska det bli, jag ska göra allt roligt som jag inte hunnit med, så mycket. Kanske köpa blomster till balkongen. Allt detta förutsatt att jag lämnar in i tid, vilket jag ska, om jag så ska sitta dygnet runt nästa vecka, det får gå.

Dagen

Jag funderar på hur allt ska hinnas med. Dom senaste veckorna har inneburit tidig morgon och sen eftermiddag/kväll i skolan, eventuellt dans, hem för matlagning tills nästa dag, dusch, fix och sånt där annat man vill göra och sen så lite sömn på det, hur hinner man sånt. Jag vet inte. Och då har jag bara mig själv att ta hand om. Gosh. Har dock sån tur att jag får lyx ibland då C lagar god mat.

Nog klagat. Inte helt hemskt att sitta i skolan, sitter ju som bekant inte själv, har ju mina klasskamrater som livar upp stämningen. Nu har jag tagit lite bilder för att ni ska få ta del av min vilda vardag. Får göra nya försök för alla blev inte så bra. Men bakom mig i datasalen sitter iaf K och idag hade hon på sig en kaninmolnskofta, hur mjuk som helst och fin såklart. Jag brukar ibland eller ganska ofta, snurra runt på snurrstolen och be om lite hjälp eller bara en konversation. Fint är det. Utanför fönstret fanns det förr en utsikt över strömmen och bron men nu är det bara en byggarbetsplats med en massa män som går omkring och sånt byggbuller. Lite synd kanske, med utsikten, men huset blir nog fint ändå. Nu ska jag klistra ett hårspänne.



 

RSS 2.0