Hemmadagarna

Dagarna i Kungsör har varit fina dom. Lugna såsom dom ska vara. Lite loppis(fyndade en rosa wtc-jacka från återvinningen för 25kr, hejja.), mycket sömn, fika på kungsudden, lite film, lite umgänge med med fågeln Teemu(med familj). Lite allt möjligt. Och ikväll blir det lite utgång också. 

Men jag började min lilla resa med ett Stockholmsbesök hos Iida och hennes smink. Och hårgrejer med. Hon utbildar sig ju till makeupartist, men i tisadags övade hon fönteknik och sånt på mitt hår. Det hela var hur kul som helst och jag vill åka till Sthlm igeeeeen och bli sminkad och sådär. Men det blir nog snart det:) Så om någon har lust att agera smink- eller hårmodell så är det bara att kontakta henne.

Lite såhär såg det ut iaf.





Arn och sista dagen.

Idag jobbade jag alltså sista schemlagda dagen och nu är jag alltså arbetslös. Hemska ord. Men om jag får tro dom som jobbar på jobbet så trodde dom att jag skulle bli inringd, vikarier behövs alltid sa dom. Jag hoppas. Imorn ska jag ringa om en annan timvikariegrej också.

Förövrigt blev det en lite dramatisk sista dag, fick kalla på distriktan som i sin tur kallade på en ambulans. Alltid obehagligt när gamlingarna mår dåligt, man blir så rädd att göra fel. Och dom litar ju rätt blint på mig, dom tror att jag kan en massa om sjukvård och alla sorters krämpor bara för att jag jobbar i en blå sjukskötersketröja.

Hursomhelst, arbetslös eller inte, så ska jag fira morgondagens lön med en bio ikväll. C & jag ska se Arn2, eller vad den kan tänkas heta. Jag har klätt upp mig i fina strumpbyxor(och klänning) och det ska bli fint.

En lördagkväll.

Nu har jag ätit en massa godis för att fira mina 10 timmar på jobbet. Men nu ska jag snart sova för att orka mina 9 imorn.

En fin bild på en den finaste C. (med den finaste och snart fullt fungerande kameran)



Den stora läskiga.

Nu jobbar jag sista schemalagda helgen. Sen börjar den stora läskiga arbetslösheten. Eller så stor kanske den inte blir. Förhoppningsvis.

Men nästa vecka vill jag inte jobba. Då vill jag åka hem.

God natt!

En fikadag.

Nu är jag hemma efter en fika med några vänner från dansen. Åh dansen, den älskade dansen, den börjar inte förrän i mitten av september, men så himla kul är det och så himla kul det ska bli när den börjar igen. Blir i alla fall street på torsdagar och kanske raggamix på lördagar eller så street på tisdagar också. Fiiiiint.

Tisdagsgruppens koreografilåt(från vårterminen):



Nu ska jag iväg på nästa fika. Sånt roligt man ska fylla dagarna med när man är ledig.

Delikatess.

Jag vet inte hur det har gått till men på något sätt har fem stycken myggor letat sig in på tredje våningen, in genom en decimeterstor spinga vid fönstret, förbi och igenom persiennerna, in i sovrummet, lokaliserat mig (och inte C) under täcket och ätit mitt blod. Och gett mig jävulska myggbett. Som kliar. Alltså dom kliar inte lite, dom kliar så jag vaknar. Jag har till och med köpt såndärn salva på apoteket som ska göra så att dom inte kliar men det funkar inte, såklart.

Men men, nu är det ju nästan vinter så då försvinner dom ju. Snart dags för höstkappa kanske. Så konstigt hur det kan variera det där vädret, kändes som höst imorse när jag skulle ut och jobba men sen blev det sommar igen på eftermiddagen. Konstigt.

Funderar förövrigt på att svänga förbi lillasyster Forss nästa vecka någon dag, kanske agera sminkdocka, för att sen ta tåget vidare hem till mor och far en sväng för att sen återvända hit för en inflyttningsfest. En plan kanske, jo.

Sov gott alles.



Det mystiska.

Idag spenderade jag och C över 4 timmar i skogen. Tanken var kantareller, resultatet blev 5 stycker svampar och några deciliter blåbär. Inte så mycket att hurra över kanske men vi blev glada varje gång vi hittade en svamp i alla fall.

Ja hursomhelst. Mitt i skogen fann vi, bredvid varandra, en portfölj (stängd men tom, jag kontrollerade) och ett par vita foppatofflor storlek 41. Så himla skumt. Mitt i skogen. Sen så är det någon som tältar mitt skogen också, också lite konstigt, varför just där? mitt i vrinneviskogen bland några el-ljusspår. Sen det sista mystiska var ett innertält som hade varit uppställt men ramlat ihop, och det fanns något i det, vet inte vad för jag vågade inte öppna och kolla i. Men ja, man kan hitta vad som helst i skogen, tydligen.

Nu ska det fredagsfikas.

En massa sånt.

Nu är min kära kamera inlämnad, igen. Nu har den antagligen något pyttelitet pixelfel. Man ser fem vita fyrkanter när man zoomar fullt. Nu får det räcka tycker jag. Jag saknar den redan, nu är den dock i Linköping så jag kan hämta den själv direkt när den är klar, om två till tre veckor. Ja ja, bara den blir hel, min stackars kamera.

Nu har jag varit ledig i tre dagar, med idag, och det har varit skönt i tell you. Bara en massa roligheter. Men imorn börjar min  sista vecka, får kanske förlängt (men jag hoppas på personlig assisten, ja eller helst något utbildningsrelaterat men personlig assistent känns inte helt fel för tillfället). Men ja, det  går ju, och jobba måste man ju. Hursomhelst ser jag fram emot en massa saker, så det gör att det känns helt ok med jobbet och allt. Dansen börjar snart igen, Edinburgh i oktober(C:s mamma fyller år och ska firas och jag får följa med!),  en septerbertripp till Göteborg(Fiiiia & Claaaraaa),  och så sånt smått med, typ fikor och utgångar, jo så måste jag ju hälsa på Iida i Estocolmo också.



Åh en jacka.

Nu är mamma här, vi har gått runt på stan och hon har köpt en massa kläder, bra mamma! Själv hittade jag den perfekta höstjackan. Frågan är då; behöver jag den perfekta höstjackan? Nej. Men som sagt det var den perfekta, vinröd, lite längre, fina små puffigheter och rynkor och med rätt krage. Så nu har mina sista examenspresentspengar lagts på en jacka som jag kanske inte behöver men ja, så fin så fin är den.

Men vi gjorde annat också, vi åt lunch i flera timmar. Gott var det och nu ska vi se på film.

Mamma.

Nu sitter jag och väntar för mamma kommer hit idag! Så länge sen jag träffade någon hemifrån känns det som. Fast det kanske inte var så länge sen. Hur som helst så ska det bli mysigt, vi ska gå på stan, fika, äta och bara ta det lungt. Jag har tänkt mig några loppisar imorn med...det blir fint.

Nu har Iida flyttat lite av sitt pick och pack till Stockholm också. Så då får man åka dit med, kanske hänga lite, sådär, det ser jag också fram emot. Om hon har tid bland allt sminkande vill säga, men det tror jag nog.

Nu ska jag gå och köpa en dygnsparkeingsbiljett. Jodå.





Bättre och bättre.

Dagen började sådär lagom bra då jag vaknar av att dom river fasad från hus på vår innnergård. Det går alltså inte att sova för allt oljud. Så jag går upp och tänker att ja men då kan jag ju i alla fall åka till Erikshjälpen, dom har säkert en massa fint såhär efter sommaruppehållet. Men först ringer jag företaget jag vill jobba på om jag ska vara personlig assistent och hon verkar inte alls positiv då jag inte har bil även då det går bussar. Konstigt. Sen kommer posten och ett brev från en mydighet jag gärna ville jobba på, tjänsten är tillsatt. Det blir bara bättre och bättre det här. Så då tänkte jag att, ja ja jag åker till Erikshjälpen iaf, kan ju vara kul. Plockar ihop mina grejer för att åka men hittar inte min plånbok någonstans. Letar igenom hela lägenheten men den är borta. Ringer stället vi var på igår och frågar om dom fått in något, men icke. Den är borta. Sen så letar jag igenom hatthyllan igen, för säkerhetsskull, och där ligger den inlindad i min sjal. Så. Då skulle jag bara hämta cykeln och åka iväg. Men när jag kommer ner i källaren för att hämta cykeln så har den punktering, såklart. Nu tänker jag att jag skiter i allt och går och handlar, planen är att laga lasagne, men när jag kommer till hemköp så är quornfärsen slut. Hejja.

En bussresa bort.

Idag är jag inte lika vemodigt nostalgisk. Var på lite arbetsintervju idag för personlig assistent, kändes fint, bra. Nu hoppas jag att jag får jobba där. Vore väldigt skönt att ha lite ekonomi under hösten medan jag söker jobb som mer passar min utbildning, sånt som jag verkligen vill jobba med. Men jag gillar vården ändå, och personlig assistent är något nytt i alla fall.

Bara så ni vet alltså.





Augustinostalgi.

Nyss satt C och kollade på sitt schema. Jag har alltid gillat det, nästan längtat till det, när man i augusti får kolla upp kurslitteratur och sånt. Kolla om det finns några roliga böcker, kanske beställa några. Köpa almanacka, skriva upp viktiga datum och sånt. Kan ju i och för sig köpa almanacka nu med, men det är inte samma sak. Såntdär. Nu ska man bara ta allt jobb man kan få och jobba jobba jobba fram till ja, hm, en potentiell semester om hundra år. Eller kanske inte, men ja nästan. Det är inte så hemst som det låter, egentligen, men det känns bara lite nostalgist eller vemodigt det där med augusti och start på någon typ av studier. Men jag vill ju jobba också, såklart, men ja. Äh.







RSS 2.0