Jag är alldeles snart hemma!

Måste bara vänta på bussen hem först, den kommer vid tio, båten kom vid halv sju. Kul. Annars så var Finland precis som sig bör,  laxätande i massor, fina paket, massor med mys, massor med fotande, kortspelande och såntdärnt.



Jag kan inte hoppa men Iida lärde sig sväva. Vi är lättroade I tell you. 


Tjugofemkronorsbiljetter.

Jag kan ju inte få på moppo, så jag måste nog boka lite tågbiljetter. Men eftersom Sofia Margareta är bortrest då jag har en ledig helg så kanske jag får ta några veckodagar, eller kanske en fredag till lördag visit. Jag vill ju väldigt gärna träffa både Clara Maria och Sofia Margareta så så kanske det blir. Jag ska fundera på saken och så eftersom C och jag har tänkt dra till sälen en sväng och det måste bli i januari för då är det billigast. Hursomhelst. Jag kollar upp det hela. I give you a call Clara Maria och Sofia Margareta.

Bion idag var Twilight, vampyrer och grejer, och jag blev som mina kära syster   liiiite kär i Edward. Filmen var, som en tjej i biosalongen sa, som OC fast med vampyrer. Så ni vet.

Tack förresten för era fina kommentarer, jag blir glad ju och inser att jag kommer att sakna er alla under min finlandsresa.

Och precis så är det Karin (hm..har du något mellan-namn?:), han kan jobba själv så får han se precis hur kul det är. Ska jag säga om han ringer, eller så svarar jag inte och blir en ond liten arbetare.

Sov gott!

//Linda Irina Isabella

Äntligen.

Nu har jag alltså varit ledig idag (eftersom jag hoppade in en natten tis-on + kvällen igår) och är ledig fram tills den 28e. Helt fantastiskt underbart skönt är det. Och ännu bättre blir det för ikväl blir det bio och imorn är det C:s och min lilla julafton och sen bär det av till Finland. Men jag vågar nästan inte skriva att jag är ledig fram tills den 28e innan jag lämnat svensk mark eftersom dom kan ringa från jobbet och böna och be om att jag ska jobba. Det är nämligen så att vi inte har några vikarier än, hurra för det eftersom det innebär att om någon blir sjuk så måste vi jobba utöver vårt schema och alla jobbar halvt ihjäl sig...

Jag funderar förövrigt på att köpa en såndärn 25kronorsbiljett i januari och göra en snabbvisit till Göterborg. Billigt och bra, fram och tillbaka för 50:-. Vad tror ni mina kära Göteborgare?



En helg på slottet.

I helgen firade vi pappa som fyllde år. Grejen var bara den att vi inte visste vart vi skulle utan det hade pappa planerat. Vi körde mot Uppsala och in på en väg in i skogen typ, förbi Knutby. Sen började vi närma oss några hus och sådär och då svänger vi in vid ett ställe och pappa säger att här är det nog och då var vi framme vid Rånäs slott. Eftersom jag älskar gamla byggnader och såntdär så blev jag lite lätt lyrisk över vårt boende (Christoffer och jag hade vårt rym i ena "tornet", det till vänster i bild). Vi sov alltså i slottet som såg ut såhär.



Slottet låg vi en sjö.



När vi kollat läget runt slottet och rummen så var det dags för afternoon tea, det fanns en massa gott, cheesecaken och brieosten var godast. Jag skulle nog kunna leva på enbart brieost tror jag. Lätt den godaste osten i alla fall.







När vi fikat klart skulle vi bada i utomhusjacuzzin och basta nere vid sjön. Här väntar C med våra badrockar (som fanns på rummet, oh my denna lyx:). Såhär såg korridorerna ut i slottet också, där dom andra bodde, C och jag bodde ju i tornet så vi hade en massa trappor.



Nere vid badet var det hur mysigt som helst, bada jacuzzi utomhus vid en sjö och ett slott känns ju heeelt ok.







När vi bubblat klart gjorde vi oss redo för julmaten, buffé var det med en massa mat, men bästa, enligt mig, var briéosten och efterrättsbordet. Där fanns bland annat creme brulé i små formar och det var ju hur gott som helst. Har aldrig ätit det innan, så jag åt nog minst två och en halv. Hur gott som helst i alla fall. Såhär såg rummet ut också, fint och med små shampoflaskor och grejor. Min nya lugg syns här också. Är mkt nöjd med den nu när jag vant mig lite.



Jo glögg var det ju också innan maten. Den serverades här.







Sen spelade vi biljard. Iida posar och funderar på att använda krattan, tror jag.





Iida och jag är multifunktionella och spelar biljard och othello samtidigt.



Jag har 249 bilder ifrån vårt dygn på slottet, en massa bilder på tak och fina detaljer. Men dom får jag ta i ett senare inlägg. Men hur som helst var det en helt underbart mysig helg som blev precis så som man kan tänka sig att en helg på ett slott ska vara. 

Paus.

Jag minns inte när jag sist längtade efter att åka hem så mycket som jag gör nu. Men det göra jag, längtar efter att åka hem alltså, jag ska fira pappa, kolla idolfinal med mamma, frilla och färga håret, basta, åka bort, träffa Iida och Samuel, äta god mat, ja som ni ser så finns det massor med anledningar för denna längtan. Så himla bra. Första ska jag bara jobba ikväll och så vips så såker jag hem imorn. Sen är det ju inte ens en vecka tills jag drar norr/öster för en jultripp till stugan. Blir fint det med. Skönt med lite paus från jobbet kan jag säga. Det här jobbet har stulit så mycket kraft och energi så man behöver pauser ifrån det, jag behöver det i alla fall, om jag ska orka med det över huvud taget.

 Såhär får det gärna vara vid stugan i jul, men det tvivlar jag dock på, men frost kanske, det är väl inte för mycket begärt.




Bästa planen.

Lite lite julkänsla infann sig idag, äntligen, tack vare ledighet och roligheter. Karins lussekatter också, goda sådana. Så himla bra. För jag har oroat mig lite, jag som vanligtvis pyntar innan första advent och ibland gör egna julkort har inte känns någon julkänsla alls, inget pynt, bara två ljusstakar. Men känslan har blivit nerslagen av irritationen över jobbet och schemat och allt sånt som ockuperat min hjärna i flera veckor. Men nu så, lite i alla fall. Och i helgen blir det julbord också. Bra så. Den måste tvingas fram den där känslan. Mer saffran och pepparkakor. En och annan chokladbit med.

I helgen ska jag hem och basta också och se idolfinalen med mamma. Låter som bästa planen tycker jag.

Sov gott!

Ledig!

Blir inte så mycket skrivet här nu när man är en busy working woman, mer tid fanns då arbetslösheten var det stora tidsfördrivet. Men hur som helst så är jag ledig idag så jag har nästan bara gjort en massa trevligheter, svängt förbi stan, köpt en julklapp och  fikat. Snart ska jag äta och sen ska jag till Karin och fika igen. Sånnahär dagar är så fina. Fick förresten första julklappen idag med, en grönaktig tröjklänning, hur fin som helst! 

Mitt schema som jag svurit och förbannat är förresten bättre nu. Chefen ändrade det efter att jag sagt att det var ett oarbetbart schema, inte en människa vill ju jobba varannan natt i en hel vecka, då försvinner ju verkligen heeela vecka. Nej icke. Så han ändrade, nu är jag rätt nöjd, varannan helg ledigt plus två tredagarsledigheter på fyra veckor, blir lagom så jag hinner söka en massa jobb och kanske ta någon dag/natt extra då och då ifall det behövs och jag orkar.

Nu blire mat. 

Tjugosju timmar framåt.

Men å vad jag vill att klockan ska blir 22.00 imorn. Då har jag avslutat mitt kvällspass och har en hel dag ledigt, en dag som ska fyllas med loppis och annat sånt bra. Men först måste jag bara klara mig igenom ett nattpass, ta bussen hem och samtidigt lyssna på José Gonzales och Regina Spector. Se alla piffiga och pigga människor gå på bussen medan jag, lite lätt apatisk, sitter och ser ut som att jag varit vaken i fem dygn. Väl hemma blir det fukost och sen sömn till två och sen detdära kvällspasset. Men sen. Då jävlar.


Det är tur att jag har denhär fina som lagar mat åt mig när jag släpar mig upp ur sängen efter för få timmars sömn och är hungrig.




RSS 2.0